FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Femení

20.10.2009 14:53

Un salt qualitatiu sense límits

Jaume Marcet


El futbol femení del Barça viu el seu millor moment. Líders al grup B de la Superlliga, Xavi Llorens ha configurat un bloc sòlid i amb prou talent i capacitat per lluitar per grans fites.


Juny del 2007. El Barça femení perd la categoria i ha de jugar a la Lliga Nacional Femenina.
Octubre del 2009. L’equip blaugrana lidera el grup B de la Superlliga per davant de l’Espanyol i el Llevant.

Entre aquestes dues dates han passat 27 mesos, gairebé 2 anys i mig de treball dur i sense soroll per situar el futbol femení a l’alçada que es mereix una entitat amb tantes modalitats esportives d’elit com és el FC Barcelona .

Un resorgiment treballat

2009-10-18_FEMENINO_A_08.JPGEl gran responsable del resorgiment d’aquest equip és Xavi Llorens, que en la seva quarta temporada com a entrenador ha aconseguit formar un bloc amb aspiracions reals.

D’un equip desfet i sense il·lusió en què pocs hi veien futur s’ha passat a un vestidor unit i de qualitat amb aspiracions fermes a lluitar per aconseguir títols.

Una confiança clau

2009-10-18_FEMENINO_A_10.JPGLa confiança del director del futbol base Alexanko en aquest tècnic al juny del 2007 va possibilitar que, tot i no mantenir-se a la Superlliga, Llorens asumís el repte de refer el projecte des de la base i construint les bases d’un equip ambiciós en un futur a mitjà termini.

Primer es va recuperar la categoria i la temporada passada es va consolidar l’equip a la Superlliga i es va aconseguir donar la campanada amb un històric triomf al camp de l’Espanyol.

Ara toca gaudir d’un equip gestat per lluitar amb garanties per ambicionar grans fites.

Cinc victòries

El darrer triomf contra el Llevant (1-0) ha situat el Barça al capdamunt de la classificació del grup B de la Superlliga. Les noies de Xavi Llorens han marcat 11 gols i només n’ han encaixat 1 en cinc partits que han acabat sempre amb triomf del Barça. Dos equips que en els últims anys han estat campions com el Llevant i l’Espanyol van a remolc de les blaugranes.

Potencial per créixer

2009-10-18_FEMENINO_A_07.JPGEn altres temporades si l’equip hagués perdut per lesió dues jugadores clau, el rendiment col·lectiu hauria estat una incògnita. En aquest curs la plantilla ha tingut un rendiment immilorable sense el concurs de Mari Paz i Noemí Rubio, les dues jugadores més conegudes i de nivell contrastat de l’equip. La greu lesió de la davantera Mari Paz ha estat resolta gràcies a l’eficàcia de Vicki , màxima realitzadora de l’equip amb quatre gols. Noemí Rubio es va perdre els tres primers partits de Lliga, però ja ha participat contra el València i Llevant i treballa per recuperar el ritme de competició.
Un salt qualitatiu sense límits
Ani i Melani, internacionals
Una de les mostres del potencial de l’actual Barça femení és la convocatòria per a les eliminatòries de classificació per al Mundial d'Ani Escribano i Melani, dues peces clau en l’esquema de Xavi Llorens. Ani és la capitana de l’equip i una de les grans responsables des de la posició de central que l’equip hagi encaixat un gol a la Lliga. Melani actuava en principi de lateral esquerra, però aquesta temporada està jugant d’extrem per les dues bandes. L’andalusa disposa d’una esquerra de seda. A causa dels compromisos de la selecció espanyola, la Superlliga no es reprendrà fins al proper 1 de novembre. El Barça reprendrà la Lliga amb una emocionant visita al camp de l’Espanyol, equip on militaven Cubí i Noemí Rubio, actuals jugadores blaugrana.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana