F. Base

17.09.2009 11:30

Una competició a mida del Barça

David Puig

El Barça és un dels dos clubs que han guanyat dos cops la prestigiosa Manchester United Premier Cup, que aplega els millors equips del món sub-15. Jugadors com Iniesta, Cesc o Muniesa es van donar a conèixer al món gràcies a aquesta competició.

Sembla una competició feta a mida per al Barça. El club blaugrana, juntament amb el Fluminense brasiler, és l’únic que ha estat capaç de guanyar dos cops la Manchester United Premier Cup des que se’n va disputar la primera edició l’any 1994. El cadet blaugrana va guanyar les edicions de l’any 1999 i 2007 i enguany ha començat amb bon peu el camí cap a la fase final de Manchester, després de superar per cinquena temporada consecutiva la fase de Catalunya el cap de setmana passat.

El millor aparador de ‘l’estil Barça’

nikepremierESP2.jpgLa propera primavera es disputarà la fase d’Espanya i l’equip de Víctor Sànchez lluitarà per proclamar-se campió i aconseguir el bitllet per a la fase mundial que es disputarà, com en les tres últimes edicions, a la ciutat anglesa de Manchester. La filosofia del futbol base blaugrana, basada en el futbol d’atac i en el talent dels jugadors, ha trobat en aquesta competició l’aparador ideal. La repercussió mediàtica de la Manchester United Premier Cup ha posat en el punt de mira d’aficionats, tècnics i analistes els millors jugadors del planter blaugrana.

Iniesta i Muniesa, dues generacions guanyadores

Andrés Iniesta i Marc Muniesa saben què significa guanyar aquesta competició. El migcampista manxec va fer el gran salt mediàtic, l’estiu del 1999, quan va ser proclamat el millor jugador de l’aleshores anomenada Nike Premier Cup. Amb el Cadet B entrenat per Ángel Pedraza, Iniesta es va proclamar campió de la fase mundial després d’imposar-se a la final disputada al Camp Nou contra el Rosario Central argentí. Iniesta va ser l’heroi del partit i va marcar el gol d’or que donava el títol als blaugranes. Iniesta va ser proclamat, a més, millor jugador del torneig, premi que li va lliurar, casualitats de la vida, l’actual entrenador i aleshores capità del primer equip, Josep Guardiola.

Vuit anys després, Marc Muniesa emulava Iniesta i un gol seu donava la victòria al Cadet B blaugrana a la final contra el São Paulo. Sota la direcció de Víctor Sánchez, el Barça va meravellar a Manchester ja que al futbol vistós hi va afegir una gran efectivitat tant en atac com en defensa, amb 16 gols a favor i cap en contra.
El camí cap a Manchester
El Barça és un dels sis equips que disputaran la fase estatal de la Manchester United Premier Cup en una data i un lloc encara per determinar. L’equip que resulti guanyador d’aquesta fase es classificarà per a la fase mundial, que es disputarà a Manchester l’estiu del 2010, juntament amb els 19 millors equips de tot el planeta i que intentaran aconseguir una plaça per a la gran final que tindrà com a escenari l’estadi d’Old Trafford.