FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base

08.09.2009 16:38

Talent argentí, nivell Barça

Jaume Marcet


Una desena de nens del projecte Barça Juniors Luján s’han entrenat durant deu dies amb els equips inferiors blaugrana amb un rendiment plenament satisfactori.


Des de l’any 2007 funciona a l’Argentina el projecte FC Barcelona Juniors Luján, una iniciativa que pretenia traslladar a aquest país la metodologia de la Masia a l’hora de treballar al futbol base.

Els equips d’aquesta entitat han crescut i evolucionat tant que en la majoria de campionats on hi participen acostumen a finalitzar a la classificació per davant dels equips inferiors de clubs tant prestigiosos com Boca Juniors, River Plate, Vélez o Independiente.

Nivell alt

Raffo_decla.jpgPer tal de mesurar el nivell dels jugadors que formen part del projecte Barça Juniors Luján, aquest estiu deu nois d’aquesta entitat s’han integrat durant una setmana i mitja als equips inferiors del Barça aprofitant l’estada de pretemporada d’aquests conjunts a Prades.

Una experiència que per al director de desenvolupament d’aquest projecte Jorge Raffo ha estat plena d’èxit: “Per nosaltres veure’ls a un nivell tan alt com el del futbol base blaugrana ens omple d’orgull i ens anima a continuar treballant per aquest camí”.

Formar grans futbolistes

Raffo_i_tecnics.jpgLa feina dels tècnics que tutelen el projecte Barça Juniors Luján és la de seguir les directrius del model del Barça a la Masia i buscar una educació integral dels residents.

En l’aspecte més esportiu Jorge Raffo defineix alguns dels objectius a mitjà termini d’aquesta iniciativa: “Volem que els nostres nois puguin arribar a formar part dels primers equips importants d’Argentina.

De fet, uns vint-i-cinc jugadors que ja estan jugant en els primers equips de Vélez, River i altres grans del nostre país. “Aquests clubs tenen convenis esportius i econòmics amb el FC Barcelona amb referència als drets d’aquests futbolistes sorgits de les categories inferiors del Barça Juniors Luján".
Talent argentí, nivell Barça

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Els deu nois escollits

Cinc cadets, quatre infantils i un aleví van ser seleccionats per Jose Ramon Alexanko i Albert Benaiges en el viatge que el director del futbol base i el coordinador del planter van fer a l’Argentina el mes de març passat. Villalba, Maxi, Rolón, Leo, Martín,Cruz, Augusto, Alan, Marcelo i Pacheta s’han entrenat i han jugat algun partit amistós integrats amb els nois de la seva edat de les categories inferiors del FC Barcelona.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana