FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

F. Base

01.09.2009 16:57

Prades acull el futbol base

www.fcbarcelona.cat


Cinc equips del planter del FC Barcelona han realitzat aquests dies una estada de pretemporada al Baix Camp. Els entrenaments, les xerrades tècniques i els moments d’esbarjo han obert un nou curs futbolístic ple de reptes.


La pilota ja torna a rodar per a cinc equips del futbol base del FC Barcelona. El Cadet A, el Cadet B, l’Infantil A, l’Infantil B i l’Aleví A van tornar a la feina dilluns passat. I ho van fer amb una estada a Prades (Tarragona). Els cadets van ser els primers a arribar (dilluns, 24 d’agost) i els primers a marxar (dijous, 27 d’agost). El mateix dijous, el seu relleu el van agafar els infantils i l’Aleví A, que finalment van tornar a casa el dilluns, 31 d’agost.

Dies per a la convivència

270809_Futbol_Base_a_Prades4.jpgI és que, des de fa tres anys, el futbol base blaugrana passa els primers dies de la pretemporada al càmping Prades Park. Albert Benaiges, el coordinador del futbol base del Barça, afirma que es busquen molts objectius amb aquesta estada: “El primer, la integració dels nens nous, perquè s’acoblin als companys. També la dinàmica de grup, que es coneguin entre ells i amb l’entrenador, perquè és una convivència diària: mengen, passegen, dormen junts...”.

Sessions dobles

Durant els quatre dies que dura l’estada a Prades, hi ha moments per a tot. Les jornades giren al voltant de les sessions d’entrenament, que són dobles: una al matí (a les 10 hores) i una altra a la tarda (a les 18 hores). Aquestes es duen a terme en un camp de futbol de mides reglamentàries i de gespa natural, situat al mateix càmping on s’allotgen els barcelonistes.

Indret ideal

270809_Futbol_Base_a_Prades2.jpg“En aspectes tècnics i tàctics el que es fa en un mes a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, aquí es fa en quatre dies”, assegura Benaiges. I és que el càmping Prades Park “està situat a mil metres d’altitud, s’està fresc, el camp és de gespa natural, el menjar és excel•lent i els xavals estan molt bé, dormen en bungalous al costat del camp d’entrenament. Sense necessitat d’autocar fas totes les activitats”, assenyala el coordinador del futbol base blaugrana.

Repte formatiu

270809_Futbol_Base_a_Prades5.jpgPerò abans d’exercitar-se, toca xerrada tècnica. L’imparteix el mateix Benaiges. En aquest moment, la concentració i l’atenció han de ser màximes per part dels jugadors. I és que per davant queda una llarga temporada amb molts reptes per assolir. “Volem igualar el que vam aconseguir el curs passat (de Cadet A fins a Aleví A: cinc Lligues i tres Copes Catalunya), però sabem que no és fàcil. L’important és formar jugadors i que vagin tirant endavant amb el primer equip i el Barça Atlètic”, conclou Albert Benaiges.

Recuperant forces

Abans d’acabar-se el dia, i un cop feta tota la feina programada, els jugadors gaudeixen de temps per a l’esbarjo. Les piscines (climatitzades per recuperar la musculatura) són el principal atractiu. Entre bromes i rialles, els petits futbolistes troben un moment per descansar de tota la càrrega física dels primers dies d’entrenament i comencen a escriure, potser sense adonar-se’n, les primeres línies d’una temporada que, una vegada més, els haurà de servir per créixer com a futbolistes i com a persones.
Prades acull el futbol base
“Bona connexió”
L’estada del futbol base blaugrana al càmping Prades Park, situat a la comarca del Baix Camp (Tarragona), omple de satisfacció els seus propietaris. “Sempre tenim les portes obertes i estem totalment agraïts pel fet que hagin confiat en nosaltres”, explica Mireia Sans, relacions públiques del complex turístic. I afegeix: “Estem encantats amb ells i ells, amb nosaltres. Tenen una bona disciplina i tenim una bona connexió entre tots”. Sans també destaca: “Per als altres campistes són un punt d’atracció, perquè els nens criden molt l’atenció amb tota l’equipació. És com si fossin els jugadors grans, però en petit”.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana