01.09.2009 13:37

Deu minuts d’or per a Fontàs

Jaume Marcet

Andreu Fontàs va debutar contra l’Sporting en partit oficial amb el FC Barcelona. El banyolí va entrar per Piqué en el tram final del primer partit de la Lliga 2009/10.

El primer gol d’Ibra, el partidàs de Bojan o el gran desplegament de Keita van ser algunes de les notícies positives del primer partit de Lliga al Camp Nou, però segurament cap d’ells recordarà aquest partit tant com Andreu Fontàs.

Debut a la Lliga

2009-08-31_FONTAS_01.jpgEl jugador del planter va aconseguir debutar amb el primer equip en partit oficial després de substituir Gerard Piqué, el seu gran referent per a la posició de central al minut 83 del partit.

Amb el 3-0 al marcador, els últims minuts van ser tranquils per al Barça, però Fontàs va jugar més concentrat que mai per respondre a la confiança de Guardiola.

Pretemporada completa

Fontàs afrontava aquesta temporada com la de la seva consolidació amb el filial, però fins ara Guardiola ha comptat amb ell per als entrenaments i la majoria de partits de pretemporada del primer equip.

Corpulència física, gran sentit tàctic i una visió privilegiada amb la cama esquerra són algunes de les virtuts d’aquest central que va arribar al FC Barcelona la temporada 2007/08 per reforçar el Juvenil A procedent del Girona. Amb Àlex García va actuar principalment de pivot, però en la temporada anterior Luis Enrique el va utilitzar gairebé sempre de central.
Botía també debuta al Camp Nou
Alberto Botía va jugar els seus primers minuts a l’Estadi amb la samarreta de l’Sporting. El defensa format a les categories inferiors blaugrana juga aquesta temporada cedit al conjunt asturià que entrena Manolo Preciado. La temporada passada Botía va debutar amb Guardiola a la Lliga en l’última jornada, al camp del Deportivo. Botía, com Fontàs, també va entrar en substitució de Piqué. El murcià va expressar el seu desig en declaracions a Barça TV: “Acabar de formar-me a Primera Divisió i poder tornar al millor equip del món”.