F.Base-Femení A

30.08.2009 13:40

Triomf històric a la Copa Catalunya

El Femení A del FC Barcelona s’ha adjudicat el títol català per excel·lència (3-3) després de superar a la tanda de penals l’Espanyol. Marta Cubí amb dos gols i la portera Laura Ràfols han estat les protagonistes.

L’equip dirigit per Xavi Llorens s’ha adjudicat la Copa Catalunya Femenina per primera vegada a la seva història. A la final, les blaugranes han derrotat el que havia estat el seu botxí en les quatre edicions anteriors: l’Espanyol. Per fer-ho, però, han hagut de recórrer a la tanda de penals en què Marta Cubí ha transformat la pena màxima definitiva després que Laura Ràfols aturés el llançament de les blanc-i-blaves.

L’Espanyol colpeja primer

2009-08-08_TORNEIG_HISTORICS_FEMENI_004.JPGEn un matx molt igualat, el Femení A del Barça ha vist com als deu minuts l’Espanyol es posava per davant al marcador. Ha estat quan Marta Torrejón ha rematat una falta servida per Olga al fons de la porteria. Una diana que les blanc-i-blaves han volgut dedicar al desaparegut Dani Jarque. I sense temps per a la reacció, al minut 16, Joana Montouto ha signat el 0-2 que ha deixat gelades les barcelonistes.

No es rendeixen

Però les de Xavi Llorens no han abaixat els braços i han buscat l’1-2 amb insistència fins que Marta Cubí ha retallat diferències: la davantera ha pressionat, la portera rival ha xutat i la pilota ha rebotat a l’esquena de la blaugrana i ha acabat al fons de la xarxa.

El Barça remunta

A la represa, l’estira-i-arronsa constant entre tots dos conjunts ha desembocat en l’empat del Barça, que pocs minuts abans havia vist com un xut de l’Espanyol s’estavellava al travesser. Així doncs, l’empat ha arribat amb un gran xut de Melanie des de fora de l’àrea. I en qüestió de minuts, novament Marta Cubí s’ha erigit en protagonista i ha tornat a aprofitar un refús dins l’àrea per consumar la remuntada (3-2).

La igualtat torna al marcador

Tot semblava indicar que al Barça ja no se li podia escapar el primer títol de la temporada, però a deu minuts per al final, l’àrbitre ha xiulat penal sobre la blanc-i-blava Maria Ruiz. Sara Serna ha transformat la pena màxima i ha tornat a situar la igualtat al marcador (3-3). Un resultat amb el qual s’ha arribat al final del matx.

Ràfols i Cubí decideixen

2009-08-08_TORNEIG_HISTORICS_FEMENI_009.JPGPerò quan la tanda de penals ha entrat en escena, les blaugrana no han fallat (7-6). Laura Ràfols ha aturat dos llançaments seguits a les blanc-i-blaves i la davantera Marta Cubí ha transformat la darrera pena màxima i ha donat la victòria definitiva a les de Xavi Llorens.
La fitxa
FC Barcelona A, 3 (7)
RCD Espanyol, 3 (6)

FC Barcelona A: Ràfols, Laura Gómez, Marta Unzué, Ani, Rocío López, Alicia, Anna Riera, Silvia Doblado, Marta Cubí, Vicky Losada, Melanie. També han jugat Eli Sarasola, Clara Villanueva, Marta Liria i Elba Unzué.

RCD Espanyol: Maria José Pons, Ane Bergara, Olga Moreno, Míriam Diéguez, Torrejón, Corredera, Maria Ruiz, Joana Montouto, Sara Serna, Silvia Messeguer, Verónica. També han jugat Marina i Corral.

Gols: 0-1, Torrejón (13’), 0-2, Joana Montouto (16’); 1-2, Marta Cubí (20’); 2-2, Melanie (65’); 3-2, Marta Cubí (71’); 3-3, Sara Serna (p) (80’).

Àrbitre: José Emilio Sánchez Aparicio.