FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

F.Base-Juvenil A

14.08.2009 09:23

Q. Álvarez: “Vull ajudar al màxim”

www.fcbarcelona.cat


Un dels jugadors de la 'Lleva del Mini' que a la dècada dels 90 va debutar amb el primer equip del FC Barcelona de la mà de Johan Cruyff, afronta un nou repte: dirigir el Juvenil A blaugrana al costat de Xavier Garcia Pimienta.


Quique Álvarez es va formar com a jugador al Barça. Fill de l’exfutbolista Quique Costas, va ser un dels membres de la 'Lleva del Mini', un grup de joves del filial que va fer viure als aficionats tantes tardes de bon futbol al Miniestadi. El 1995 va debutar amb el primer equip del Barça. Tot i així, el central va dur a terme la seva carrera professional lluny del Camp Nou: set anys al Vila-real, amb el qual va arribar a les semifinals de la Copa de Campions i de la Copa de la UEFA, i les dues darreres temporades, al Recreativo de Huelva.

Què suposa per a vostè l’oportunitat de dirigir el Juvenil?

“Per dues coses és una oportunitat molt bona. Primer, perquè entrar al Barça és una forma d'aprendre molt d'entrenador. I segon, perquè en Garcia és un amic meu de tota la vida i em fa molta gràcia estar amb ell.”

Com funciona la dupla Xavi-Quique?

030809_Estrena_Juvenils_i_F4.jpg“Jo faig més funció del que és un segon entrenador i el que pren les decisions és ell. Sóc nou en això, Intento millorar cada dia i anar aprenent sobretot d'ell i de tots els companys que tinc aquí. A poc a poc, cada vegada em trobo millor. Estic molt content.”

Quins són els objectius que es proposa?

“És una etapa d'aprenentatge sobretot, aprendre com funciona tot el club, el Barça, la manera de treballar que tenen, encara que jo havia estat aquí molts anys, però és diferent, era jugador. I amb el Juvenil, que tinguem un bon any i ajudar el màxim tant als nois com al Xavi. Està clar que un Barça sempre ha d'aspirar a guanyar la Lliga, la Copa i totes les competicions que tingui. Amb aquest s l'objectiu i amb aquesta il•lusió estem treballant.”

De la seva experiència com a jugador, què aplica com a entrenador?

130809_entrenament_juvenil.jpg“Defensivament, intento ajudar els nois amb moviments i exercicis, perquè jo he estat defensa i amb la meva experiència els intento ajudar sobretot en aquest terreny. Perquè els jugadors que tenim, com tots els del planter, tenen possibilitats d'arribar a dalt i tota ajuda és poca.”

Quins són els seus referents a les banquetes?

“La faceta d'entrenador és molt relativa, hi ha moltes maneres d'arribar a l'èxit i està demostrat. Entrenadors tan diferents com Mourinho, Guardiola... han arribat a fer coses importants amb diferents maneres de treballar. Intento agafar la meva forma, agafant coses de tots, però per a mi el més important és saber portar bé el grup i tenir aquesta mà esquerra que, en el cas de Guardiola, jo crec que la té i que fa que la gent estigui motivada i que ningú baixi el pistó.”

Quins consells li ha donat el seu pare?

“El que sempre m'ha dit el meu pare, tant al futbol com a la vida, és que sigui bona persona i que faci el que cregui. El més important és tenir clar el que vols i intentar fer-ho. Tampoc m'ha donat gairesconsells d'entrenador. Jo el vaig tenir i ja vaig agafar coses d’ell. Fa com aquell qui diu una setmana i mitja que entreno el Juvenil A i és una mica un període d'aprenentatge. M’he d’ aposentar al lloc i, a poc a poc, suposo que m'aniré trobant cada vegada millor.”
Q. Álvarez: “Vull ajudar al màxim”

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


El gran moment del planter
Aquests dies, jugadors del Juvenil A han entrenat amb el primer equip.
“És la més gran satisfacció que té un entrenador de futbol base. Veure que aquests nois de disset, divuit anys pugen, encara que sigui per entrenar, és una satisfacció. Ells estan contentíssims i vol dir que es treballa bé, que donen la cara després entrenant allà. I això no seria possible sense un entrenador que els donés aquesta confiança als jugadors com és Guardiola. A més, els xavals també li responen.”

Veu possible que es repeteixi un fenomen com el de la 'Lleva del Mini'?
“Allò va ser una mica especial en el sentit que vam pujar molts jugadors de cop, érem cinc o sis. Però ja es veu que cada any n'estan pujant un o dos: l'any passat va ser Busquets i Pedro, aquest any sembla que Jeffren, Fontàs o Muniesa estan pujant. I tot i que no són de la mateix fornada, n'estan pujant un o dos cada any i això és importantíssim i vol dir que la feina que s'està fent al futbol base és bona i està funcionant.”

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana