FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol femení

29.07.2009 21:00

Noemí Rubio: “La Superlliga sí que és possible”

www.fcbarcelona.cat


La nova jugadora del Barça és una de les millors futbolistes de la Superlliga. El proper dilluns, 3 d’agost, Noemí es posarà a les ordres de Xavi Llorens per iniciar la pretemporada 2009/10 amb el Femení A.


Noemí Rubio ja és blaugrana. La interior esquerra de 25 anys és una virtuosa de la pilota i una de les sis incorporacions del Femení A del Barça. Després de passar pel club blaugrana, el Sabadell i el RCD Espanyol, Noemí torna al FC Barcelona amb ganes de “fer coses molt grans”, tal com ella mateixa ha assegurat en una entrevista concedida a Barça TV i www.fcbarcelona.cat.

Com es produeix el seu fitxatge pel Barça?

Noemi_2.jpg“Arrel de tot el que va succeir, el 30 de juny acabava contracte i van començar a trucar-me equips. El que tenia clar és que no volia marxar de casa, de Catalunya, pel negoci, per la família... i un dels equips que em va trucar va ser el Barça. L'oferta era molt interessant pel fet d'intentar guanyar títols i finalment, torno a l'equip on vaig començar.”

Així, vostè va començar al Barça?

“Vaig començar als sis anys amb els nois. I als vuit anys era quan ja es podia competir amb equips femenins i vaig venir al Barça. Vaig estar fins als setze anys, que va ser quan es va crear la Superlliga. Aquell any el Barça no va pujar i llavors va ser quan vaig marxar al Sabadell, que va ser quan van pujar el Sabadell i l’Espanyol. I ara als 25, torno.”

I com es defineix com a jugadora?

“Sóc una migcampista esquerrana. Sóc més ofensiva, també defenso, però sóc més de tirar cap a dalt. I després, els equips on he jugat sempre he llançat els córners i les faltes.”

Esportivament, què és el que més li va agradar per fitxar?

Noemi_platja._jpg.jpg“El suport de Xavi Llorens personalment, i després, els nous fitxatges, i la motivació d'intentar guanyar títols.”

Li fa il·lusió tornar a un futbol femení del Barça que està creixent?

“Hi ha hagut un canvi molt radical i m'atrau molt aquesta nova experiència. Estic amb moltes ganes i amb molta il•lusió.”

Creu que és possible lluitar per la Superlliga?

“Crec que podem optar a Lliga, Copa de la Reina i el que vingui. El Barça l'any passat va quedar de mitja taula cap a dalt; així que sí és possible. Amb els nous reforços i amb molta il•lusió, perquè qualitat hi ha de sobres, ho podem aconseguir. I sobretot ens ho hem de creure. Podem arribar a fer coses molt grans.” 
 

Noemí Rubio: “La Superlliga sí que és possible”
Repercussió mediàtica
El maig passat, la figura de Noemí Rubio va tenir força repercussió als mitjans de comunicació. Una fotografia de la jugadora animant el FC Barcelona a Mestalla, a la final de la Copa del Rei, li va comportar quedar apartada de l’equip femení de l’Espanyol, on militava aleshores."

Vostè mai va amagar que era del Barça.

“Quan vaig fitxar per l’Espanyol, a la primera entrevista que em van fer em van preguntar de quin equip era i vaig contestar que del Barça. I llavors, em van dir que de temes de clubs no digués res. Però en entrevistes interactives sempre ho havia dit. Inclòs en partits contra el Barça havia marcat i ho havia celebrat com la que més. Una cosa no treu l'altre. El que passa és que segons quins seguidors no ho entenen així.”

S'ha sentit recolzada per la seva família?

“Sempre ha estat al meu costat, m'han recolzat en tot el què he fet. També els amics i gent que no coneixia, de diferents equips, que també m'han vingut a donar suport. Si més no, estic molt contenta per això.”

Li va sorprendre que es crees un grup al Facebook perquè vostè fitxés pel Barça?

“Quan m'ho van comentar vaig al•lucinar bastant, perquè no m'imaginava que una cosa així pogués crear grups. Per la part positiva, estic contenta que hi hagi gent que s'hagi interessat.

Amb la seva arribada, espera que el futbol femení del Barça tingui més repercussió?

“Espero que sí, a més, el futbol femení hauria de tenir la seva gent, el seu públic i faria falta que la premsa se'n fes més ressò perquè fem el mateix esforç, els mateixos horaris i entrenem igual que els nois. Representa que estem a Primera Divisió i aniria molt bé que se li donés més protagonisme. Encara que sigui per un tema extraesportiu és bo que es parli del futbol femení, i com a mínim que tot això serveixi per alguna cosa.”

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana