FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

F.Base-Cadet B

26.07.2009 10:13

El primer any de cadet, clau en la formació

Jaume Marcet


Víctor Sánchez enceta la seva quarta temporada al futbol base del Barça. L’entrenador, que la temporada passada va dirigir al Cadet A, tornarà a seure a la banqueta del Cadet B, on va començar.


Tres Lligues, una Copa Catalunya i una Nike Premier Cup. Aquest és el palmarès de Víctor Sánchez com a entrenador del futbol base del FC Barcelona. Durant les dues primeres temporades a les categories inferiors del Barça, va entrenar el Cadet B i el curs passat va ser fer-se càrrec del Cadet A. Barça TV i www.fcbarcelona.cat ha parlat amb el nou tècnic del Cadet B sobre el nou repte que té al davant.

Què té d'especial el Cadet B pel que fa als jugadors?

Vschez_tres.jpg“Potser és l'any de més transició. Fins a Cadet B, als nens els comentem dia sí dia també que l'objectiu és progressar com a jugadors i anar millorant. I potser quan fan aquest canvi a Cadet A, el missatge segueix sent que tot ha de ser formatiu, però ja la competició agafa un grau una mica més important. Estan entre aquest pas de la formació i el que començarà a ser la competició bona. A més a més, molts d'ells es comencen a fer homes i en aquests dos anys, de cadet a juvenil, és on es noten els canvis més grans.”

És una edat complicada. Com a entrenador ha d'estar pendent d'aspectes extrafutbolístics?

“És una edat, si més no la meva experiència m'ho diu, en què com a entrenador pots aprendre més dels jugadors. Perquè fins a infantils la teva jerarquia és tan gran per sobre seu, que el jugador vol escoltar, escoltar, escoltar i aquí, quan es comencen a fer una mica homes, és quan comencen a prendre decisions pròpies que també et fan replantejar-te moltes decisions i intentar buscar actuacions sobre el mateix problema de maneres diferents.”

Aquest any entrenarà un equip que, des de benjamins, funciona gairebé sol.

“Això, quan parlem d'equips, és un avantatge gran. Que el grup es conegui, que hi hagi un cert llaç d'amistat entre ells, que no treballin només per un, que treballaran amb el mateix company que fa quatre anys que es coneixen, que es veuen, que s'ajuden... Això ens dóna un plus de satisfacció com a entrenadors perquè es nota molt quan un equip ve conjuntat des de fa molts anys o quan un equip arriba amb molts elements nous.”

Vostè dirigirà els jugadors que la temporada passada van competir amb l’Infantil A i ho van guanyar tot golejant. Quines coses bones i dolentes té això?

V_schez_entrev_2.jpg“El fet que els nois tinguin la confiança o aquestes ganes de continuar guanyant, crec que sempre ajuda. Tot i que sempre es diu que si guanyes molt, els jugadors es relaxen. Crec que els jugadors sempre volen guanyar. I coses negatives, no. Potser sí que sabem que s'han de millorar moltes coses a nivell individual i de grup, perquè a mesura que van creixent, les deficiències són molt diferents. Però el que han de fer els jugadors és viure la competició i d’aquesta manera adaptar-se. Amb el grup i amb els bons jugadors que hi ha, segur que s’adapten bé.”

Aquest serà el seu quart any al Barça. Es proposa algun repte com a entrenador aquesta temporada? O cada any és diferent i es comença de zero?

“Cada any és diferent, tot i que no crec que sigui començar de zero. Amb quatre anys dins del club saps molt millor com funciona tot, vas coneixent molt bé totes les seccions que hi ha dins del futbol i tant jo com el Marcel Sans, el noi que està amb mi, a l’estiu no parem de pensar què hem pogut millorar respecte a l'any anterior, sobretot per treure rendiment als jugadors i perquè ells puguin seguir creixent.”
El primer any de cadet, clau en la formació
La Nike Premier Cup, l’atracció

Vostè va guanyar la Nike Cup. Aquesta competició és el plus de la temporada?

“Des de la categoria aleví ja et trobes que, a part de la Lliga, sempre hi ha un torneig: a l'Aleví A és Brunete, a l'Infantil B és l'Internacional i a l'Infantil A és la Copa Catalunya. La Nike Cup és un torneig molt espectacular, molt maco i molt agraït si pots anar passant les fases. I si tenim la sort d'ara fa tres anys, assolir la nacional, poder anar a Manchester i estar deu dies allà, per als nens, ara mateix, seria el millor torneig que podrien viure.”

En Marc Muniesa jugava a l'equip que va guanyar el torneig.

“Sí, a més a més, a la final contra el Sao Paulo va ser el jugador que va fer el gol. I ja tenim altres precedents, perquè Iniesta també va fer els gols aquí quan es va assolir una altra Nike Cup. La veritat és que per als jugadors que el poden veure gairebé cada dia, perquè són companys seus de la Masia o perquè es passa per allà, són exemples molt positius: veuen que està a prop i que, tot i que és molt difícil arribar al primer equip, poden treballar fixant-se en un company que tenen cada dia ben a prop.”

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana