25.07.2009 14:42

Els joves del planter responen

Jaume Marcet

Una de les notes més positives del primer amistós de la pretemporada va ser el rendiment dels onze jugadors del filial. Guardiola va extreure conclusions interessants d’aquests joves futbolistes.

El camp, el nou Wembley, i el rival, el Tottenham, no eren potser l’escenari més favorable per a un debut plàcid, però els onze jugadors del planter van respondre a la confiança de Guardiola. Així van actuar aquests joves talents blaugranes durant 45 minuts, uns en el primer temps i uns altres a la segona part.

Martín Montoya. Va ser el lateral dret de la primera part. Molt segur en defensa, no es va arronsar davant amb la presència de Modric per la seva banda. Va doblar en un parell d’ocasions Pedro per la banda.

BARCELONA-TOTTENHAM_06.jpgAndreu Fontàs. Impecable com a central esquerre en la primera meitat. Es va entendre molt bé amb Cáceres. Elegant a l’hora de treure la pilota, va ser dels més destacats.

Gai Assulin. Molt participatiu com a extrem esquerre a la primera meitat. Va actuar, però, menys enganxat a la banda del que en ell és habitual. Va intercanviar constantment la posició amb Bojan. Descarat a l’hora de driblar.

Víctor Espasandín. El lateral esquerre de la segona meitat va haver de marcar una de les estrelles dels londinencs, Lennon. Ferm en defensa, va protagonitzar un parell d’arrencades ofensives de mèrit.

BARCELONA-TOTTENHAM_11.jpgAlbert Dalmau. Lateral dret a la segona meitat. És un dels més inexperts del grup però es va mostrar descarat i incisiu per la seva banda. Va oferir solucions per treure la pilota i es va entendre bé amb Jeffren.

BARCELONA-TOTTENHAM_12.jpgMarc Muniesa. Central esquerre del segon període. No va cometre cap errada i es va mostrar molt ràpid i contundent. Va estar més sobri i contingut en tasques ofensives perquè davant seu tenia Defoe i Keane, dos davanters molt perillosos.

José Rueda. Interior esquerre a la segona meitat. Va tenir molta feina al mig del camp davant un rival que acumulava fins a cinc efectius a la zona ampla. Va buidar-se físicament i va intentar contactar amb els puntes.

Jonathan dos Santos. Interior dret a la segona meitat. Va començar amb molta força i presència en els primers minuts, però l’impuls dels ‘spurs’ el va obligar a fer un treball sacrificat durant molts minuts. Va perdre poques pilotes.

BARCELONA-TOTTENHAM_20.jpgEdu Oriol. Situat com a extrem esquerre va dibuixar diagonals interessants. Es va entendre bé amb el lateral Espasandín i amb Rochina. No va pagar els nervis del debut.

Jeffren Suárez. Situat com a extrem dret en els segons 45 minuts, va provar l’u contra u i les diagonals a porteria amb molta freqüència. Va disposar d’una gran ocasió per marcar però el seu xut el va aturar Nunes.

BARCELONA-TOTTENHAM_16.jpgRubén Rochina. El davanter centre del segon període va participar força en el joc. No es va limitar a esperar centrades i en ocasions va fer feina de mitjapunta. Va haver de lluitar contra centrals molt forts.
Thiago i Romeu juguen aquest dilluns
Thiago Alcántara i Oriol Romeu es juguen aquest dilluns contra França el pas per a les semifinals de l’Europeu sub-19 que s’està jugant a Ucraïna. Després de vèncer en el primer partit Turquia (2-1), la derrota d’aquest divendres davant Sèrbia (1-2) els obliga a superar els francesos per passar de ronda.