FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base

20.07.2009 14:05

“La maquinària del planter no pot aturar-se”

Jaume Marcet


Guardiola ha tornat a reivindicar l’aposta estratègica del club pel futbol base del Barça. L’entrenador del primer equip assegura que la feina de captació i formació de jugadors “és vital”.


És un enamorat del futbol base i quan té l’oportunitat de reivindicar la feina dels equips inferiors no dubta a fer-ho. En la primera roda de premsa de la temporada 2009/10 de Guardiola una de les questions tractades ha estat la del paper dels joves del filial.

“Vull veure'ls”

2009-07-09_REVISION_ALBERT_DALMAU_02.jpgGuardiola ha explicat perquè s’endú deu jugadors a Londres: "En els dos primers partits vull alinear dos equips diferents en cada part i com que no comptaré encara amb els qui van jugar la Copa Confederacions he cridat un bon grup del filial”. Treballar amb aquest grup de futbolistes és important, “perquè així els podré veure i potser els necessitaré durant la temporada”. Preguntat per Jonathan dos Santos, Josep Guardiola ha elogiat la temporada que el mexicà va fer amb el Juvenil A i diu que, "com la resta, té nivell per estar aquí".

La importància del planter

Guardiola no ha descartat que hi hagi un nou cas Busquets: ”Això mai se sap”, ha assegurat, però del que no dubta el de Santpedor és de la importància del futbol base: ”L’únic departament del club que mai es pot parar és el planter, hi pot haver paràlisi en altres llocs del club, però al planter mai”. En aquest sentit, el tècnic Manresa remarca ”la feina dels observadors i de formació dels joves talents”. Tot plegat, una feina “vital si volem seguir treient pit”.
“La maquinària del planter no pot aturar-se”
El filial, un recurs útil
Si la situació del mercat no permet reforçar l’equip com desitjaria Guardiola no es preocuparà. La seva reacció seria aquesta: “Miraré a Luis Enrique, l’emprenyaré una mica , li treuré un jugador i ja està”.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana