FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

F.Base-Juvenil B

11.07.2009 10:30

Sergi: “Vull gaudir amb els meus jugadors”

Jaume Marcet


Sergi Barjuan està il·lusionat amb la nova etapa que encetarà al futbol base del Barça com a entrenador del Juvenil B. El de les Franqueses vol “gaudir al màxim” d’aquesta nova experiència.


Sergi Barjuan és la gran cara nova que presenta l’organigrama tècnic del futbol base blaugrana. Qui va ser lateral esquerre del primer equip del Barça entre l’any 1994 i 2001 ha parlat per a Barça TV i www.fcbarcelona.cat sobre el seu nomenament recent com a entrenador del Juvenil B del Barça.

Com s'ha donat la situació per què Sergi acabi sent l'entrenador del Juvenil B?

“Vaig rebre una trucada del director del futbol base, Alexanko i jo vam estar veient les possibilitats que hi havia de treball i a partir d'aquí ja vam decidir que sí, que ho podíem fer i ja portem una setmana i mitja treballant, coneixent el que hi ha al darrere, el que és ser entrenador, buscant el segon entrenador, coneixent una miqueta la dinàmica i el funcionament del futbol base i de mica en mica integrant-me en tot aquest procés, en aquesta nova faceta.”

L’objectiu és poder treure nous 'Sergis'?

Sergi_RP.jpg“No sé si traurem molts Sergis o què traurem. El primer dia que arribo jo també el que em trobo és Olmo com a entrenador, que també era un referent de l'època, que t'està entrenant, que t'està corregint i això vulguis o no vulguis és el que jo intentaré. Intentar ajudar els nens en el que pugui, amb el que sé i sobretot intentar que gaudim tots. Jo crec que el futbol base, a part d'intentar jugar d'una manera, crec que s'han d'anar formant jugadors, s'han d'anar formant persones per un futur a nivell acadèmic i a nivell personal. Aquesta és una tasca que també m'omple molt i que a partir d'aquí intentarem anar fent.”

Com serà el Sergi entrenador?

S'ha de conèixer bé la gent, però el plantejament bàsic és que, com que estem a nivell de formació i això comporta moltes hores de tutela, vull estar a sobre dels nens, dels problemes que puguin tenir ja no relacionats amb el futbol sinó amb altres problemes o situacions que puguin viure més enllà del futbol. Vull que hi hagi una relació de confiança i gairebé familiar amb els jugadors.

Arriba vostè al futbol base en la millor època pel planter?

Crec que porten uns 20 anys fent aquest tipus de plantejament, de filosofia de futbol i no s’ha d’aturar, ha de seguir igual, perquè està donant resultats. Ja no només a nivell de títols, sinó pels jugadors que arriben al primer equip del Barça i al futbol professional. Que vegis que un gran percentatge de nois que han estat a la casa poden arribar a guanyar-se la vida jugant a futbol és una alegria per al futbol base i per als que són els entrenadors.
Sergi: “Vull gaudir amb els meus jugadors”
Compaginar vida familiar i professional
Comença en un equip més petit que Guardiola i Luis Enrique.

“Això va com va. A mi m'arriba en aquest moment... El que és important és voler entrenar, saber el paper real que tens en aquest moment i sobretot valorar coses que per mi són importants, com és la possibilitat que jo puc seguir estant vinculat familiarment. Per mi era important no patir cap tipus d'alteració en el ritme familiar, perquè jo tinc quatre fills i això és una cosa que jo volia marcar des de bon principi. Al Juvenil B entrenem a la tarda, habitualment fora es juga els dissabtes i així tens temps de planificar bé els partits, planificar-ho tot bé i d'estar a casa.”

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana