FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

F.Base-Cadet A

07.07.2009 16:54

Fran Sánchez, l'entrenador més veterà del planter

Jaume Marcet


Fran Sánchez ha treballat des de l’any 1996 sense interrupcions al planter blaugrana. Aquesta temporada assumirà el repte més ambiciós de la seva carrera. Als 31 anys dirigirà el Cadet A.


No el podem considerar com un entrenador veterà perquè només té 31 anys, però sí que és un tècnic expert en el futbol base blaugrana, ja que ha estat tècnic a les categories inferiors durant dotze temporades sense interrupcions. A excepció dels juvenils i l’Aleví B ha dirigit tots els equips del planter blaugrana.

Pocs dies després de saber que aquesta temporada dirigirà el Cadet A blaugrana, Fran Sánchez ha conversat amb Barça TV i www.fcbarcelona.cat.

Com va rebre la notícia de ser el proper entrenador del Cadet A?

Fran_2.jpg“Al final de la temporada, l’Albert Benaiges es va reunir amb mi i em va comunicar que comptaven amb mi i que tenien pensat oferir-me dirigir el Cadet A. Estic molt satisfet i agraït per aquesta decisió.”

Què suposa dirigir el Cadet A?

“Penso que tot el que sigui dirigir en categories superiors suposa més responsabilitats perquè estem més propers al futbol professional. L’objectiu de qualsevol entrenador és progressar i entrenar un equip de categoria superior és millorar, tot i que jo estaria molt content de dirigir qualsevol equip del Barça. Em sento un privilegiat de treballar aquí.”

Quina quota de treball de formació i quina quota de competició poden associar-se a un equip com el Cadet A?

“Crec que és l’equip de transició on comença a créixer el percentatge de competició i disminueix el de formació. Els jugadors han de començar a ser conscients que estan molt a prop del moment decisiu en què es veurà el seu futur esportiu.”

Vostè entrenarà l’equip inmediatament inferior al Juvenil B de Sergi Barjuan? Què en pensa de la seva incorporació al futbol base seguint les passes de Guardiola i Luis Enrique?

"Crec que tots ells van viure en primera persona la filosofia del Dream Team. Ells poden aportar molt de la seva experiència com a futbolistes, no només als jugadors del futbol base, sinó també a la resta d’entrenadors del planter. "

Després de passar per tantes categories, creu que és molt diferent entrenar un benjamí que un cadet?

Fran_1.jpg"Crec que és molt més difícil entrenar equips petits. A nivell de formació i ensenyament és molt més important la figura del tècnic, ja que és quan el nen aprèn més. El que aprenen de benjamins i alevins els marcarà durant el futur. En edats més grans com cadets i juvenils estem parlant d’una etapa de perfeccionament on el jugador ha de posar en pràctica tots els conceptes i valors apresos al llarg dels últims anys. "

Què suposa per a vostè ser l’entrenador del planter amb més temporades al club?

És un orgull portar tantes temporades en un club tan important com aquest. Sobretot gaudeixo molt perquè al Barça es treballa moltíssim al futbol base i d’aquesta manera sorgeixen grandíssims futbolistes. Quan després veus com triomfen jugadors com Bojan, Cesc, Fran Mérida o Piqué, que els has vist créixer, et fa il•lusió pensar que potser has pogut col•laborar mínimament en la seva progressió. Però quan veus que el Barça guanya la Lliga de Campions amb set jugadors de la casa sí que t’adones que la teva feina té sentit.
Fran Sánchez, l'entrenador més veterà del planter

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Una àmplia trajectòria com a entrenador al futbol base
Des de l’any 1996 Fran Sánchez va començar a entrenar a l’Agrupació de Penyes, que en aquell moment es va transformar en l’Escola del FC Barcelona fins a l’actualitat. Fran Sánchez ha passat per gairebé totes les categories del planter.

1996-97 Agrupació Penyes-Escola Futbol
1997-98 Escola Futbol / 2n entrenador. Aleví A
1998-00 Benjamí B
2000-03 Benjamí A
2003-04 Infantil B
2004-05 Aleví A
2005-06 Cadet B
2006-08 Infantil A
2008-09 Cadet B

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana