F. Base

04.07.2009 23:58

Botía i Fontàs, campions als Jocs (1-2)

Alberto Botía i Andreu Fontàs han guanyat la medalla d’or als Jocs del Mediterrani, després de batre l’amfitriona Itàlia a Pescara, per 1-2, en un partit amb un final absolutament inesperat.

Tots dos són campions, però Botía ha estat titular a la final i a la major part de la competició, mentre que Fontàs s’ha hagut de conformar a seguir el partit decisiu des de la banqueta. Segur que ha patit, perquè la selecció espanyola no ha certificat el triomf fins al minut 95 de partit, quan semblava que la pròrroga estava confirmada.

Cap gol fins al minut 75

Espanya ha manat durant tot el matx, però sense concretar aquesta superioritat amb gols. Itàlia s’ha trobat còmoda defensant i esperava els jugadors de l’exblaugrana Luis Milla, que eren els que més atacaven. Però fins al minut 75 Nsué no ha aconseguit obrir el marcador, en una rematada que ha desviat un defensa italià. Ha estat llavors quan la selecció ‘azzurra’ s’ha bolcat a l’atac.

Dos gols al límit del temps

La insistència local ha tingut premi al límit, en el minut 88, quan Mustacchio ha signat l’empat. La pròrroga semblava una realitat fins que, en el minut 95 de partit, un defensa italià, Calderoni, ha refusat a gol –en pròpia porta– una centrada espanyola. El gol proclamava campions Botía i Fontàs.