F. Base

01.07.2009 22:25

Botía i Fontàs, finalistes (2-1)

Jesús Carrillo

La selecció espanyola de futbol que participa en els Jocs del Mediterrani a la localitat italiana de Pescara ha guanyat França a les semifinals per 2-1. El blaugrana Alberto Botía ha jugat els 90 minuts.

El partit s’ha jugat a l’estadi municipal Teramo de Pescara, davant de 15.000 espectadors. La victòria fa que la selecció dirigida des de la banqueta per l’exjugador blaugrana Luis Milla hagi arribat a la final del torneig de futbol dels Jocs del Mediterrani i que, per tant, l’equip de futbol ja té guanyada, com a mínim, la medalla de plata.

El blaugrana Botía ha jugat el partit sencer, mentre que Fontàs no hi ha participat.

Domini francès infructuós

Tot i que la selecció francesa ha xutat més cops a porteria i ha dominat més la possessió de la pilota, Espanya ha fet un partit molt més pràctic. A la primera part, gràcies al gol de Víctor Laguardia, l’equip de Luis Milla s’ha avançat en el marcador. Amb 1-0 per a Espanya, s'ha acabat la primera part.

Mateix guió

A la represa, el guió futbolístic ha continuat igual. França ha tingut el control del partit i Espanya ha deixat fer als ‘bleus’ i ha esperat l’oportunitat de sentenciar el pas a la final. Això s’ha produït durant la segona part, quan Emilio Nsue ha fet el segon gol espanyol.

França ha insistit tot i el segon gol espanyol. Espanya ha endarrerit les línies com a resultat de l’intens domini gal i Tabanou ha reduït les diferències. Però ja era massa tard. Botía i Fontàs eren finalistes.

La final, Itàlia-Espanya
L’amfitriona i la selecció espanyola es jugaran la medalla d’or. Itàlia s’ha classificat per a la final després de guanyar Líbia per 1-0.