FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

F. Base

30.06.2010 10:44

Ascensos de l'FCB Escola al futbol base

Jaume Marcet


Els equips del futbol base del FC Barcelona continuen nodrint-se de jugadors de l'FCB Escola. Sis jugadors de l’entitat que dirigeix Julio Alberto passaran a formar part aquesta propera temporada dels equips del planter blaugrana.


És el planter del planter. Si els equips inferiors del Barça nodreixen el primer equip, la captació de jugadors per a a les categories inferiors passa per fitxar jugadors d’altres clubs, però també per incorporar els millors futbolistes que formen part de l'FCB Escola.

Transvasaments consolidats

2010-06-05_ESCUELA_BARCxA_31.JPGEl pas de l'FCB Escola a les categories inferiors del Barça és un ascens natural que es fa realitat cada estiu.

En les últimes sis temporades, 60 nois i noies que formaven part de l'FCB Escola s’han incorporat als equips del futbol base del club. Aquesta dinàmica es manté aquesta temporada amb sis jugadors que donaran el salt al planter blaugrana.

Prioritat formativa

2009-09-18_ESCOLA_TECNIFICACIO_010.JPGTot i que qualsevol ascens d’un jugador al planter és un èxit, els tècnics de l'FCB Escola sempre remarquen quins són els seus objectius prioritaris.

Òscar Hernández, coordinador de preformació de l'FCB Escola ho definia així a Barça TV: “Nosaltres busquem la formació integral dels jugadors, que millorin, s’ho passin bé i adquireixin uns hàbits i maneres de comportar-se que entenem com a pròpies del Barça, ara bé, si algun és reclamat pels equips inferiors del club, nosaltres ens emportem una alegria enorme”.

Nivell altíssim

2010-03-27_JORNADAS_DE_LA_AMISTAD_FCB_ESCOLA_008.jpgIñaki Andreu, coordinador d’iniciació de l'FCB Escola ha vist aquesta temporada l’evolució de tres dels nois que la temporada vinent formaran part de les plantilles del futbol base blaugrana.

Un fet que, segons confessa a Barça TV, és una alegria enorme: “Sabem que no és el nostre objectiu principal, però veure que els nens treballen bé, milloren i guanyen un nivell que els fa aptes per al planter blaugrana és una satisfacció descomunal”.

Acadèmia o carrer

Els jugadors que pugen de l'FCB Escola al futbol base comparteixen un estil i una manera de fer i jugar que s’apropa al futbol més acadèmic.

Iñaki Andreu reconeix aquest fet: “Els nostres nens surten amb unes bases molt marcades, amb grans conceptes técnics i tàctics, però potser sí que els manca una mica de ‘carrer’; nosaltres entrenem molt bé, però com que només juguen en una lliga interna potser sí que no tenen l’agressivitat dels que competeixen en lligues federades”.
Ascensos de l'FCB Escola al futbol base
De l'FCB Escola al futbol base
Aquests són els 32 jugadors que aquesta temporada han jugat al futbol base i que van començar la seva carrera a l'FCB Escola.

Barça Atlètic: Ilie Sánchez
Juvenil A: Martí Riverola
Cadet A: Brian Olivan, Aitor Ruano, David Babunski
Cadet B: Héctor Bellerin, Sergi Samper
Infantil A: Iván Rodríguez, Marc Vito
Infantil B: Ernest Costales, Adrià Vilanova, Oriol Rey, Edgar González, Cristian Fabra, Àlex Carbonell.
Aleví A: Marc Catón, Adrià Piñol, Javi Puado, Marc Sanjosé
Aleví B: Héctor Fernández, Albert Porqueras, Joel Vallejo
Benjamí A: Àlex Pascual, Rubén Sánchez, Lucas Sanllehí, Oriol Solina
Benjamí B: Guillermo Amor, Antonio Bioqué, Mika Mármol, Arnau Montaño
Prebenjamí: Marc Aranda, Eric Iglesias, Xavier Garrido, Mamadou Touré


Comparteix a

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana