FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

F.Base-B.Atlètic

25.06.2010 15:55

Un descans abans de tornar a engegar

Jaume Marcet


El preparador físic del Barça Atlètic, José Ramón Callén, ha comunicat als jugadors del filial quins són els ‘deures’ que han de complir durant les vacances. Desconnectar de futbol primer i reiniciar la pràctica esportiva, després, les receptes.


José Ramón Callén va ser triatleta i després d’estudiar INEF va acceptar a l’estiu del 2008 la proposta de Luis Enrique de convertir-se en el responsable de la preparació física del Barça Atlètic.

Un cop assolit l’ascens i després que l’equip hagi superat l’exigència duríssima del play-off, Barça TV i www.fcbarcelona.cat han dialogat amb la cara menys coneguda del cos tècnic del filial.

Com ha viscut l’ascens a la Segona A?
“Veure el somni de l’ascens fet realitat és una gran satisfacció. Això és producte de molta feina, que és com s’aconsegueixen els resultats. S’ha de treballar i treballar, però gaudint com ens agrada fer amb en Joan Barbarà i Luis Enrique, creiem en el que fem i si disposem d’una bona matèria primera els resultats arriben”.

Com s’aconsegueix fer d’un filial un bloc tan sòlid i solvent?
2009-08-11_LUIS_ENRIQUE_01.jpg“Crec que és com un gota a gota, és una feina de cada dia, de fer entendre, veure i mostrar els jugadors què és el que poden fer. Si són aquí és perquè el seu nivell és altíssim en tots els aspectes, tant tècnic com físic. S’ha de confiar en ells, creure que ho poden fer bé i al final és el que fa que s’hagi arribat a assolir aquest nivell al llarg dels 42 partits oficials”.

Com ha arribat l’equip tant en forma en l’aspecte físic a la fase d’ascens?
“No és una qüestió d’un dia ni d’un mes. Nosaltres vam començar a treballar el 27 de juliol i des d’aquell dia vam treballar molt dur. És important creure en una metodologia de treball que hem anat aplicant i que hem anat comprovant com donava els seus fruits. Els jugadors ho han assimilat, i el més important, això s’ha traslladat al terreny de joc”.

Però hi ha algun secret per entendre l’exuberància física de l’equip?
“Crec que és el segell de l’entrenador. Luis Enrique ja era com a futbolista un jugador de nivell Barça, però a més hi afegia un plus de competitivitat gràcies a la seva fantàstica preparació física”.

Què han de fer ara els jugadors quan estan de vacances?
“He tingut una reunió amb ells i els he comunicat bàsicament que el primer que han de fer és desconnectar de futbol. És tan important haver exigit a diari un gran esforç de concentració i desgast com ara que sàpiguen desconnectar tant en l’aspecte físic com el mental. Els he aconsellat que els primers dies s’oblidin de tot, que gaudeixin de les vacances. A partir de la tercera setmana de vacances sí que he parlat amb ells perquè comencin a fer uns ‘deures’ que els he preparat a base de reiniciar la pràctica esportiva”.
José Ramón Callén celebra amb Barbarà i Luis Enrique l'ascens del filial a la Segona A, al Narcís Sala. Fotos:Miguel Ruiz-FCB
José Ramón Callén celebra amb Barbarà i Luis Enrique l'ascens del filial a la Segona A, al Narcís Sala. Fotos:Miguel Ruiz-FCB
És molt exigent Luis Enrique?
“L’exigència ve dels tres components del cos tècnic (Luis Enrique, Barbarà i Callén). És bonic veure com treballem en equip i crec que formen un cos tècnic meravellós, ens sabem complementar molt bé. A vegades un porta la iniciativa i en d’altres ocasions n’és un altre. Tots remem en una mateixa direcció i al final tot suma”.


Comparteix a

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana