Futbol Base

20.06.2010 19:54

El filial puja a Segona A! (0-0)

Jordi Clos

El Barça Atlètic és nou equip de Segona Divisió A després d’aconseguir empatar al camp del Sant Andreu i, d’aquesta manera, fer bo l’1-0 de l’anada. Els de Luis Enrique han portat a terme un treball defensiu impecable durant els noranta minuts.

Onze temporades després, el segon equip del Barça tornarà a ser a la categoria de plata estatal. El colofó a una temporada excel·lent l’ha col·locat aquest diumenge al camp del Sant Andreu, on l’empat a zero li ha assegurat l’anhelat ascens. Ha estat una enorme exhibició de maduresa del filial. El conjunt blaugrana ha gestionat amb intel·ligència l’1-0 de l’anada i, més sobri que mai, ha sortit indemne de l’olla de pressió que era el camp del Sant Andreu. De fet, el campió del grup tercer de la Segona B no ha xutat ni un sol cop a porteria en tot el partit.

Ambient de gala

Era un duel d’alta tensió, però els joves futbolistes de Luis Enrique no han semblat acusar la pressió inicial. L’asturià ha sorprès amb dos canvis en l’alineació: el porter Miño i el davanter Elvis, que va marcar dos gols al Narcís Sala en el partit de Lliga. D’entrada, el vertigen l’escenificava el Sant Andreu. Tres imprecisions defensives locals han propiciat les tres primeres aproximacions del filial blaugrana. Els de Natxo González s’han encomanat a l’afició per trencar una dinàmica que no els convenia. L’afició quadribarrada en tenia prou amb poc per esperonar amb fervor els seus homes.

La igualtat és la tònica dominant

La intensitat i l’equilibri eren màxims, les ocasions, escasses. Un gol en contra penalitzava massa. Tot i els avisos del començament, l’únic llançament entre els tres pals durant tot el primer temps ha estat una falta directa de Rueda que el porter Morales ha aturat sense dificultats (min 37). El Barça Atlètic se n’havia sortit. Havia fet que les ànsies de remuntada del Sant Andreu es convertissin en més coratge que futbol.

Un mur infranquejable

El rellotge corria a favor d’uns visitants que no feien cap concessió al darrere. Tot i que en la segona part el domini i la iniciativa han estat clarament del Sant Andreu, el seu joc era poc fluid. No trobava espais en atac. El Barça Atlètic el contenia bé, amb un treball immens sense pilota. Només l’ha inquietat un possible penal de Gómez sobre Miguélez que ha encès els ànims locals. El filial, amb molt ofici, havia endarrerit línies, però, curiosament, les dues oportunitats més clares del partit les ha tingut Edu Oriol en dos contracops a les acaballes.

Els últims minuts s’han fet tan llargs com aquest interminable play-off d’ascens de tres eliminatòries. Al final, èxit amb majúscules. El filial torna a Segona A.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player