Futbol Base

24.04.2010 17:14

Reestructuració profunda al futbol base

L’Assemblea de la Federació Catalana de Futbol ha aprovat la reforma de reestructuració del futbol base. A partir de la temporada 2010/11, en categoria Aleví es passarà a jugar a futbol-7 enlloc de futbol-11.

Els 164 assembleistes reunits aquest dissabte al matí a l’INEF de Catalunya han aprovat els canvis que proposava la Federació Catalana.

L’article dinovè dels Estatuts de la Federació Catalana de Futbol i la proposta de modificació del pla de competició del futbol base han estat aprovats per una majoria en un percentatge mai inferior al 81%.

Canvi de format en categoria Aleví

ALEVIN_B_02.JPGA partir de la temporada vinent, al futbol base català els partits en categoria Aleví passaran a jugar-se amb el mateix format que en categoria Benjamí: futbol-7. El futbol-11 començarà, per tant, en edat infantil.

Desapareixen les Divisions d’Honor

Les estructures de competició en la iniciació varien dràsticament. Desapareixen la Divisió d’Honor Aleví i Infantil i els grups es reorganitzen tenint en compte la proximitat geogràfica.

En el cas de Barcelona, hi haurà dos grups de Primera Divisió en les categories Infantil i Aleví. En categoria Benjamí es crearan tres grups de Primera Divisió, mentre que en edat prebenjamí seran 23 els grups que hi haurà de Primera Divisió.

Canvis en la reglamentació

2010-03-06_CF_DAMM_-_FCB_INFANTIL_A_008.jpgDes dels prebenjamins i fins a infantils els partits passaran a fragmentar-se en quatre períodes.

En la categoria Prebenjamí seran períodes de 10 minuts, en Benjamí de 12, en Aleví seran de 15 minuts, mentre que les quatre parts en futbol Benjamí seran de 18 minuts.

Entre el primer i segon període el temps de descans serà de dos minuts, entre el segon i tercer serà de 10 minuts, i en l’últim descans es tornarà a reposar dos minuts.

Cada nen ha de jugar, com a mínim, un període sencer dels tres primers. Els canvis s’hauran de fer en els temps de descans, a excepció de l’últim període, on els entrenadors disposaran de dos moments per introduír més substitucions.

Puntuació diferent

En futbol-7 canviarà la puntuació tradicional. A l’equip guanyador se li otorgaran 4 punts, un empat valdrà 2 punts, mentre que l’equip que perdi sumarà 1 punt. La màxima diferència de gols en un partit en el futbol-7 serà de cinc gols. Un partit que acabi 10-2 constarà com a 7-2.