FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol base

20.03.2010 11:17

El Barça Juniors Luján comença a donar fruits

Jaume Marcet


El projecte de traslladar la idea de formació de La Masia a l’Argentina ha entrat en una fase clau. El Barça ha cedit als equips professionals d’aquest país 30 jugadors formats a l’acadèmia de futbol blaugrana.


Txiki Begiristain comprovarà aquest cap de setmana l’estat del projecte Barça Juniors Luján. El secretari tècnic del club ha viatjat amb el director de futbol Raúl Sanllehí per valorar la feina que s’està fent, que molts anomenen ‘La Masia argentina’. Txiki aprofitarà per presenciar el gran clàssic del futbol argentí entre River Plate i Boca Juniors.

Aquesta iniciativa, amb tres anys de vida, ha entrat en una fase de desenvolupament que el secretari tècnic blaugrana qualifica de “molt interessant”.

Barreja interessant

2009-12-08_VIAJE_01.JPGEl Barça aposta a l’Argentina per aplicar la metodologia de La Masia que tants bons fruits ha donat en els últims anys: “El talent i el caràcter dels jugadors argentins és molt competitiu. Són futbolistes amb classe i al mateix temps saben patir i sacrificar-se. Si a això hi afegim una bona captació i formació, la barreja és excel·lent.”

El Barça Juniors Luján compta amb equips alevins, infantils, cadets i juvenils. La bona feina d’aquesta institució que coordina en l’aspecte tècnic l’exjugador Jorge Raffo s’ha vist refrenada amb la constant demanda dels clubs professionals argentins: “Ara vivim un moment molt important, perquè 30 dels nostres jugadors els hem cedit a equips de l’AFA (Associació de Futbol Argentí) i ja només els queda fer l’últim pas per ser professionals.”
El Barça Juniors Luján comença a donar fruits
Destí, Barcelona
Begiristain no descarta que alguna d’aquestes promeses acabi fitxant pel Barça: “Nosaltres els estem oferint el tipus de formació que necessita un jugador per poder jugar al primer equip del Barça, però en lloc d’agafar-ne els deu millors i portar-los a Barcelona, com que al final només ens en quedem un, preferim que visquin en el seu entorn i només en traslladarem un o dos aquí si estem molt segurs de la seva progressió i futur.”


Comparteix a

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana