FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

F. Base-Juvenil B

09.03.2010 14:48

La transformació de Gio Chanturia

Jaume Marcet


Gio Chanturia ha patit en pocs mesos una transformació considerable. El georgià jugava en els seus primers partits amb un sentit individualista del joc, però Sergi Barjuan ha aconseguit que canalitzi el seu talent en favor del colectiu.


Una de les principals funcions dels entrenadors del futbol base és potenciar les qualitats dels jugadors i polir els defectes que puguin tenir les joves perles del planter.
Aquesta feina és encara més evident quan parlem de jugadors que arriben de l’estranger, com és el cas del georgià Gio Chanturia.

Aquest cas exemplifica com el procés d’adaptació al model Barça requereix temps i paciència, però que finalment esdevé molt profitós per els jugadors i l’entitat.

D’anàrquic a jugador d’equip

JUVENIL_B_-CORNELLx.JPGGio Chanturia ha arribat aquesta temporada al Barça procedent del futbol del seu país, Geòrgia.
Alt, fort, potent i amb una esquerra de luxe les credencials futbolístiques d’aquest internacional sub-17 eren immillorables.

En els primers partits que va jugar, totes aquestes condicions es van confirmar. El seu talent era indubtable, però la seva manera d’entendre el joc topava amb les necessitats de l’equip. Quan calia tocar, Gio driblava, quan s’havia de xutar Gio intentava un nou retall i, a l’hora de defensar, el georgià es reservava.

Tot plegat va provocar que Sergi Barjuan tingués una cura especial a fer-li rectificar aquests defectes: “És normal que li costi adaptar-se al nostre estil de joc, perquè prové d’una cultura futbolística molt diferent”, apuntava el técnic de les Franqueses, que deia això també: “No estic a sobre d’ell només, sinó de tots els jugadors; sempre els insisteixo que han de jugar pensant en el bé de l’equip”.

Evolució postiva 

JUVENIL_B_-CORNELLx_x8x.JPGA poc a poc, Gio ha anat fent seus els consells de Sergi Barjuan i, en l’últim partit de Lliga davant el Cornellà (4-1), a més de marcar dos gols, el georgià va destacar per la seva lluita constant, sacrifici i voluntat de servei a l’equip. Unes virtuts que no mostrava en els seus primers partits, però que ara ja entén: “Aquí, si no treballes, no jugues i jo vull jugar sempre, tinc moltes ganes de guanyar la Lliga i seguir creixent com a futbolista”. En declaracions a Barça TV Gio ha confessat que espera ser el primer georgià que triomfa al Camp Nou: “Encara em queda molt i haig de treballar molt dur, però és veritat que somio a arribar al primer equip”.
Fotos: Miguel Ruiz/FCB
Fotos: Miguel Ruiz/FCB
Les xifres
Un cop superats els problemes burocràtics que van fer que es perdés els primers partits de Lliga, Gio va debutar en partit oficial amb el Barça contra el Ferriolenc. Tot i pertanyer al Juvenil B, García pimienta el va fer debutar amb el Juvenil A davant la manca d’efectius d’aquest equip. Després d’aquest debut ha sumat 11 partits amb el Juvenil B. En 907 minuts ha marcat 9 gols.


Comparteix a

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana