Futbol Base

01.03.2010 17:49

Només conjuguen el verb guanyar

Jaume Marcet

Primera jornada de tota la temporada en què els equips inferiors blaugranes han aconseguit guanyar tots els partits. Des del Juvenil A fins al Prebenjamí, han sumat els tres punts en joc.

DIVISIÓ D’ HONOR JUVENIL
FC BARCELONA A, 4 – UD AT GRAMANET, 1

El 0-1 fet pel colomenc Manu als 18 minuts va ser la "provocació" perfecta perquè despertés la millor versió del Juvenil. Després d'encaixar el gol, l'equip de García Pimienta va respondre com una piconadora, amb un espectacular hat-trick de Rubén Rochina en tan sols 7 minuts. El valencià va rebre tres precises centrades des de la banda dreta d'Albert Dalmau, que va jugar d'extrem, i va capgirar com un mitjó el partit entre els minuts 19 i 26. Una rematada de cap d'Oriol Romeu als 4 minuts de la continuació, a la sortida d'un córner, va deixar el partit vist per a sentència. Setè triomf consecutiu d'un Juvenil que sembla que arriba a la recta final de la temporada en un estat de forma excel•lent

LLIGA NACIONAL JUVENIL
FC BARCELONA B, 6 - CE MERCANTIL
2009-10-11_JUVENIL_A_09.JPGPartidàs dels nois de Sergi Barjuan, que es van imposar per 6 gols a 0. L’inici del partit va estar força igualat i els del Mercantil no es van rendir ni quan quedaven dos minuts per al final, tot i la contundent victòria de l’equip blaugrana.
A la primera part, Etock va obrir el marcador i Gio va marcar el segon gol del Barça.
A l’inici de la segona part un penal a favor del Mercantil els podia haver acostat al marcador blaugrana, però un nou gol d’Etock al minut 9 i un de Cana al 16 sentenciaven el marcador quan encara quedaven molts minuts per al final.
Al minut 27 de la segona part, un penal a favor del Barça donava el cinquè gol per a l’equip de casa, de nou signat per Etock. Quatre minuts després, el ‘9’ camerunès marcava el seu quart gol personal, i el sisè per als blaugranes, un resultat final que els dóna un avantatge de quatre punts davant de l’Espanyol, el segon de la classificació.

DIVISIÓ D’HONOR CADET
CD DAMM, 1 – FC BARCELONA A, 3

Difícil partit el que afrontaven els nois de Fran Sánchez al camp de la Damm. Les coses es van complicar encara més amb un gol en contra en els primers minuts del matx. Tot i no fer un gran partit, els blaugrana van dominar i van gaudir de moltes ocasions, però no va ser fins a l’últim minut de la primera part quan van aconseguir l’empat amb un gol de Cristian. A la segona part el panorama no va canviar i el partit es va resoldre des del punt de penal. Pol Calvet no va dubtar i va avançar el Cadet A en el marcador al minut 70. Dongou va arrodonir el marcador en finalitzar una gran jugada personal en l’últim minut.

LLIGA PREFERENT CADET
FC BARCELONA B, 1 - CF JÚNIOR,0
El plantejament conservador del Júnior va dificultar molt el joc creatiu blaugrana. Els nois de Víctor Sánchez no van sentir-se còmodes en cap moment i van arribar al descans amb el marcador inicial. El cos tècnic va passar del 3-4-3 al 4-3-3, cosa que va fer millorar l’equip. L’expulsió d’un jugador visitant quan quedaven 20 minuts per al final va exagerar la tendència defensiva dels de Sant Cugat. Una bona jugada de Sebas la va rematar a la xarxa Héctor quan faltaven deu minuts per l’acabament, aconseguint així l’únic gol del partit.

DIVISIÓ D’HONOR INFANTIL
FC BARCELONA A, 5 - UNIÓ FB JABAC I TERRASSA 0

Fantàstic recital dels nois d’Andrés Carrasco, que van marcar quatre gols en la primera part. Els tres primers gols van arribar de córner. El central Carlos Blanco (2) i Ramon van ser els executors d’aquestes accions a pilota aturada. El quart gol també va arribar d’estratègia, en aquest cas Fran va marcar de falta directa. Amb tot, resolt, Adama va marcar, ara sí de jugada, el cinquè gol a la segona meitat.

LLIGA PREFERENT INFANTIL
CE MANRESA, 0 – FCBARCELONA B, 4

2009-09-05_FCB_INFANTIL_B_-_MANRESA_010.JPGL’Infantil B del Barça va signar al Bages un dels millors partits de la temporada quant als aspectes de ritme, concentració, efectivitat i seguretat defensiva. El Manresa va plantar cara durant el primer quart d’hora, però després del primer gol d’Alexis Meva en una bona jugada amb Josi, el Barça va dominar plàcidament i els gols van anar pujant al marcador. Primer Conrad i després Enric, a la sortida d’un córner, van deixar el marcador en 0-3 a la mitja part. Al segon temps, els nois d’Albert Puig es van dedicar a controlar la possessió i només Stephane va poder batre el porter rival.

DIVISIÓ D’HONOR ALEVÍ
FC BARCELONA A, 5 – CE MERCANTIL, 1

Victòria contundent de l’Aleví A tot i començar perdent per un gol ben matiner del Mercantil. L’equip de Sergi Milà es va refer bé del cop i va capgirar el partit abans de la primera part amb dos gols seguits de Nelson i Olmo i una diana de Goran just abans del descans. Al segon temps, els blaugrana es van dedicar a dominar la pilota i van aconseguir marcar dos gols més mitjançant Olmo i el grec Giorgios, aconseguint així sumar tres punts més.

LLIGA PREFERENT ALEVÍ
SRUE DUESAIGÜES, 0 - FC BARCELONA B, 5

Partit que va dominar en tot moment l’Aleví B. En part gràcies a un gol molt matiner de Lluís Manga al minut 5. Al segon temps van aconseguir ampliar l’avantatge amb dos gols més de Manga i dos gols de Pol que van suposar el 0 a 5 definitiu.

LLIGA PREFERENT F-7 BENJAMÍ
CD SANT GABRIEL, 3 – FC BARCELONA A, 4

Partit tens i igualat que finalment es va endur el Benjamí amb un gol en l’últim minut de partit. L’enfrontament es va complicar, ja que el Sant Gabriel es va posar amb un 2 a 0 favorable a l’equador de la primera part, però els nois de Xavi Ferrando van aconseguir retallar les diferències mitjançant un penal transformat per Oriol. Al segon temps, els blaugrana van aconseguir empatar amb un gol de Carles Portes a la sortida d’un córner, però els locals van tornar a avançar-se en el marcador després d’aprofitar el refús d’un penal aturat per Rubén. El Benjamí es va llançar a l’atac i va aconseguir la seva recompensa en forma d’empat amb un gol d’Oriol. Finalment, Carles Portes, de nou, va fer el gol de la victòria.

FC BARCELONA B, 4 - RCD ESPANYOL, 1

Bona actuació dels jugadors de Xavi Franquesa, que no van fallar davant l’Espanyol i van endur-se una important victòria per 4 gols a 1. Albert, Mamadou i Adrià van ser els encarregats de les dianes blaugrana, que es van afegir al gol en pròpia porteria de l’Espanyol, que va obrir el marcador a favor del Barça. Els blaugrana van dominar el joc, i van tenir majoritàriament la possessió de la pilota durant les dues meitats. Van treballar en equip i van demostrar que tenen nivell per provocar perill a la porteria contrària i jugar.

SEGONA DIVISIÓ BENJAMÍ
AE LA SALUT PERE GOL, 2 - FC BARCELONA, 5

2010-02-07_FCB_PREBENJAMIN_-_CD_CARMELO_017.jpgEl prebenjamí es va saber imposar a un difícil rival gràcies a una gran eficiència en atac, ja que en les tres primeres arribades van fer gol. Així doncs, l’equip blaugrana va aconseguir una gran diferència en el marcador tot i no fer el millor partit. A la segona part, el rival va millorar i va poder-se col•locar 2 a 3, però amb dues jugades de contraatac el Prebenjamí va signar el 2 a 5 definitiu en un partit on va destacar Eric, amb tres gols, i Mamadou i Roger amb un gol cadascun.
La jornada al futbol femení
SUPERLLIGA FEMENINA
FC BARCELONA A, 0 – AT. MADRID, 1

El Femení A va caure diumenge davant l’Atlètic de Madrid, en un partit força disputat però que només va acabar amb un gol a favor de les visitants. Les noies de Xavi Llorens van sortir al terreny de joc motivades, però van quedar-se estancades després del gol de les matalasseres al minut 24. Les de Madrid van defensar la seva porteria fins al final del partit i, tot i que les blaugrana van tenir diverses ocasions per marcar, la defensa rival no va deixar passar cap pilota, i el Barça no va poder fer res per evitar la derrota.
LLIGA NACIONAL FEMENINA
CERDANYOLA 1 - FC BARCELONA B 0
Derrota de les noies de Joaquim Querol al camp del Cerdanyola del Vallès. El Femení B blaugrana no va poder contrarestar l’encert local i els seus intents ofensius mai van fructificar.

LLIGA FEMENINA JUV- CADET
FC BARCELONA, 4 – RCD ESPANYOL 0
Les noies de Carles Tregón van fer un gran pas per ser campiones, en superar l'Espanyol en un duel d'equips que fins aleshores havia estat igualat en punts i en el qual només havien cedit un empat en 17 jornades. Anna Alcocer, a les acaballes d'una igualada primera part, va desnivellar la balança amb el psicològic 1-0, i van fer el segon al minut 8, amb una rematada en pròpia porta de la blanc-i-blava Xènia. En aquest segon temps, les locals van prémer l'accelerador i van ser molt superiors. Les dianes de Laura Tomàs (13') i de Maria Soriano (34') van acabar de decantar un triomf que significa més que guanyar tres punts i tenir un gol average a favor. Ara l'equip blaugrana porta marcats 213 gols en 18 partits, i tan sols n'ha encaixat 6.

LLIGA INFANTIL ALEVÍ F-7
CF VILANOVA, 1- 1 FC BARCELONA

Primera ensopegada del femení Infantil en tota la temporada. En un partit molt estrany l’equip de Jordi Ventura no va aconseguir imposar el seu estil de joc en el primer temps. El joc directe del rival i les dimensions del camp van fer impossible el joc de toc de l’equip blaugrana i es va arribar amb empat a zero al descans. A la segona part, les noies van sortir amb una molt bona actitud i van aconseguir diverses combinacions de mèrit fins que van aconseguir avançar-se en el marcador amb un gol de Judith. Quan semblava que el partit finalitzaria amb aquest resultat, un refús de la defensa el va engaltar a l’escaire una jugadora local i això va significar l’empat a un definitiu. L’equip blaugrana afronta els últims quatre partit de Lliga amb 6 punts d’avantatge respecte al segon classificat.