FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

F.Base-B.Atlètic

23.02.2010 15:31

El retorn del jugador més ‘veterà’ del filial

Jaume Marcet


Víctor Vázquez va tornar a jugar a Sabadell un any després d’haver-se lesionat greument la ròtula. El mitjapunta de 23 anys és, amb quatre temporades, el jugador que ha passat més temps al vestidor del Barça Atlètic.


Víctor Vázquez va sofrir el 8 de febrer del 2009 una de les pitjors lesions per a un jugador. El mitjapunta de 23 anys, del barri barceloní de la Verneda, va haver de ser operat per una luxació a la ròtula que l’ha mantingut allunyat dels terrenys de joc un any sencer.

Retorn desitjat

2009-11-12_BARCxA_B_04.JPGVázquez ja feia setmanes que estava recuperat i, de fet, va jugar un amistós a Kuwait amb el primer equip el 21 de desembre passat. Guardiola va comptar amb ell durant dues setmanes per entrenar-se amb el primer equip i després ja es va reincorporar a la feina amb el filial. El bon estat de forma del Barça Atlètic i la falta de ritme competitiu han provocat que el seu retorn al segon equip del Barça no hagi arribat fins aquest cap de setmana passat.

Bones sensacions

Víctor Vázquez va entrar en el lloc d’Elvis al descans del partit al camp del Sabadell i en els 45 minuts que va jugar se’l va veure còmode. Després del partit Vázquez va explicar les seves sensacions a Barça TV: “No eren potser les condicions adequades, per la pluja i l’estat del camp, però m’he sentit molt bé i he pogut tocar la pilota com a mi m’agrada. Estic molt content de tornar a jugar un any després”. Situat en la posició de mitjapunta, la presència de Vázquez va aportar més futbol i creativitat al conjunt de Luis Enrique. De cara al tram final de la Lliga, Víctor pot ser un jugador determinant pel seu gran talent i experiència.

El més ‘veterà’ de l’equip

Terrassa-fcb_x7x.jpgL’actual és la quarta temporada de Víctor Vázquez amb el filial. En el seu primer curs (2006/07) va viure un descens de categoria, però l’any següent amb Guardiola va poder celebrar el retorn a la segona Divisió B. Fins que es va lesionar, era un dels jugadors importants de l’equip de Luis Enrique per ocupar la posició d’interior, mitjapunta o extrem.

Armando (25 anys), Espasandín i Soriano (24) i també Sobregrau, Nolito, Elvis (23) són més grans que Vázquez, però només Espasandín (tres temporades) s’apropa a la seva experiència en el filial.
Víctor Vázquez lluita amb un defensor sabadellenc, aquest passat diumenge a La Nova Creu Alta. Foto: Miguel Ruiz
Víctor Vázquez lluita amb un defensor sabadellenc, aquest passat diumenge a La Nova Creu Alta. Foto: Miguel Ruiz
Altres jugadors amb més antiguitat
Per la seva condició d’equip filial, el Barça Atlètic (abans Barça B) és un equip on els jugadors no es mantenen més de dues o tres temporades. Hi ha casos, però, en què els jugadors s’han consolidat més temporades al segon equip blaugrana.
En les dues últimes dècades, el cas de màxima longevitat és el de Jesús Mariano Angoy, que va jugar sis temporades al Barça B. Angoy va començar amb el filial la temporada 1988/89 i va acabar la seva etapa al segon equip en la campanya 1994/95. En la temporada 1989/90 Angoy va jugar al Logronyès.

En aquests últims vint anys hi ha cinc jugadors que s’han mantingut cinc temporades al filial, ja sigui de manera consecutiva o en dues etapes diferents. Són els següents:

Arnau Caldentey (ha tornat del futbol britànic i ara juga a l’Atlètic Balears)
Haruna Babangida (juga al futbol xipriota, a L’Apollon de Limassol))
Javi Ruiz (és l’habitual tercer porter de l’Espanyol)
David García (ha fitxat pel Terrassa al mercat d’hivern)
Nano (es manté a la Segona Divisió A i ara juga al Numància)

Dels jugadors del primer equip Puyol és, amb quatre temporades, el jugador que més anys va romandre al filial (de 1996/97 a 1999/00).


Comparteix a

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana