Futbol Base

22.02.2010 18:35

Ple gairebé total al planter

Jaume Marcet

Només l'empat de l'Aleví B contra la Bordeta de Lleida ha evitat una jornada inmillorable amb un ple de victòries a les categories inferiors del Barça.

DIVISIÓ HONOR JUVENIL
CD FERRIOLENSE, 1 - FC BARCELONA A, 2

El Juvenil A del Barça va complir a Palma i es va endur els tres punts en un partit avorrit i sense emoció. Els de García Pimienta van dominar el partit, molt obert al llarg dels 90 minuts. El terreny de joc no estava en bones condicions i això va complicar el joc i els moviments de pilota. Els blaugranes van inaugurar el marcador al minut 15 amb un gol de Rochina, però després el partit va entrar en una dinàmica monòtona. El segon gol no va arribar fins al minut 40 de la segona part, amb una diana de Jonathan Rodríguez, que els locals van igualar a tres minuts per al final. Tres punts per al Barça, que a falta de bon joc, van saber aguantar el partit i endur-se una victòria important.

LLIGA NACIONAL JUVENIL
FC BARCELONA B, 6 - CD TORTOSA, 1
2009-11-15_FCB_JUVENIL_B_-_UDA_GRAMANET_005.JPGDesprés d’empatar a Mataró, els de Sergi Barjuan van recuperar el seu millor futbol en un partit incontestable. La gran estrella del matx va ser Etock, autor de quatre dels sis gols de l’equip. El camerunès va iniciar la golejada amb els tres primers gols marcats en una excel•lent primera meitat. L’únic gol dels tortosins el va aconseguir Mikel al minut 45. Tot i que els blaugranes van marcar tres gols més, la segona part va tenir un ritme molt més baix. Roger Canadell i Gio Chaturia van completar la golejada.

DIVISIÓ HONOR CADET
FC BARCELONA A, 5 - UE BARRI SITES CREUS, 0

Notable partit d’un Cadet A que només conjuga un verb: guanyar. Cristian Herrera va obrir la llauna al minut 35, però el gol més celebrat va ser el segon, aconseguit per Aitor Ruano. A més de ser una jugada excepcional, el lateral va aconseguir marcar cinc anys després, un fet que van celebrar de manera molt efusiva els seus companys. El joc no va decaure en una segona meitat en què van marcar Dongou, Mamadou i Roberto.

LLIGA PREFERENT CADET
AE PRAT A, 0 - FC BARCELONA B, 3
Partit molt ben jugat pel conjunt de Víctor Sánchez, que es va imposar per 0-3 davant de l’AE Prat. La primera part va ser molt bona per als blaugranes, amb dos gols d’Héctor Bellerin, el primer de falta i el segon de jugada personal. El Barça va arribar a la segona part guanyant i va continuar dominant el partit fins al final. A falta de 15 minuts per al final, Mara va sentenciar el resultat, amb un 0-3 en el marcador. El partit, però, es va haver d’aturar durant 10 minuts a causa d’uns incidents a les grades per part d’un dels espectadors. Tot i això, la victòria va ser clarament merescuda pel conjunt barceloní, que va dominar el joc al llarg del partit.

DIVISIÓ HONOR INFANTIL
CE EUROPA, 0 - FC BARCELONA A, 4

2010-01-23_FCB_INFANTIL_A_-_SANT_GABRIEL_005.jpgExcel•lent partit dels d’Andrés Carrasco que es van imposar per 0-4 al CE Europa. El bon joc dels blaugranes, que van dominar clarament el partit, va anar acompanyat de dos gols abans de la mitja part. El primer, al minut 14, el va fer Tony; i el segon, Ramon, al minut 32. Després del descans, els infantils del Barça no van afluixar el ritme i es van mostrar molt superiors. Al minut 37, James va fer el tercer gol, i Fran, que va atacar durament per la banda esquerra, va sentenciar el partit (0-4).

LLIGA PREFERENT INFANTIL
FC BARCELONA B, 2 - UE LLEIDA, 1

Partit d’una intensitat enorme que va decidir Alexis Meva amb un gol decisiu en el temps afegit. El camerunès havia marcat també el primer gol, però Ferran equilibrava el matx en una acció d’estratègia. Els de la Terra Ferma van oferir una imatge d’equip molt competitiu gràcies a un desplegament defensiu admirable.

DIVISIÓ HONOR ALEVI
CE SAN GABRIEL, 0 - FC BARCELONA A, 3

L’equip de Sergi Milà va guanyar al camp del San Gabriel per 3-0. La primera diana del conjunt blaugrana va arribar al minut 3, en què Georgios va culminar una jugada de córner. Al minut 15 va arribar el 0- 2 del Barcelona amb gol de Dani Olmo.
A la segona meitat, a tan sols 5 minuts per al final del partit, Javi Puado va marcar el tercer del Barça, un gol que va donar la victòria a l’equip blaugrana després de dominar el partit de principi a fi.

LLIGA PREFERENT ALEVÍ
FC BARCELONA B, 0 - UE BORDETA de LLEIDA A, 0
Albert Batalla, el porter del conjunt lleidatà de la Bordeta, va ser el gran protagonista del matx gràcies a les constants aturades que va fer durant tot el partit. Els atacs constants dels nois de Jordi Font acabaven sempre anul•lats per un porter lleidatà que va signar una actuació memorable.

DIVISIÓ HONOR BENJAMI
UE VILASSAR MAR, 2 - FC BARCELONA A, 3

Els blaugranes van començar dominant el partit gràcies a un gol de córner d’Oriol Solina al primer minut del matx. Pocs minuts després van tenir una nova ocasió de gol, però la mala sort d’Alejandro va fer que marqués en pròpia porta i donés l’empat a l’equip de casa.
En una jugada en defensa, els de Vilassar van fallar un penal i gràcies a Marc Samper, que va marcar el segon gol de l’equip, el Barça va arribar al descans amb avantatge. El Vilassar de Mar va sortir a pressionar els visitants a la segona part i van igualar els dos gols de l’equip de Xavier Ferrando amb una jugada de córner. Però el Barça va reaccionar i, en un contraatac de Marc Samper, els blaugranes es van tornar a avançar per establir el definitiu 2-3.

LLIGA PREFERENT BENJAMÍ
FC BARCELONA B, 5 - CF VILANOVA GELTRÚ A, 1

2010-02-07_FCB_PREBENJAMIN_-_CD_CARMELO_010.jpgGolejada necessària de l’equip de Xavi Franquesa per escalar llocs a la taula. El Benjamí B va gaudir, per fi, d’una victòria còmoda abans de rebre el dissabte vinent l’Espanyol. Els golejadors blaugrana del partit van ser Sergi, Joan Gual (2), Guillermo Amor i Julián.

SEGONA DIVISIÓ BENJAMÍ
CF LA FLORIDA A, 1 - FC BARCELONA A, 2

A la primera part del partit als blaugranes els va costar entrar en joc i els de La Florida van obrir el marcador. A la segona part, el Barça va recuperar el bon joc i gràcies a dos gols d’Adrià Altamira es van poder avançar i guanyar finalment per 2-1.
La jornada del futbol femení
SUPERLLIGA FEMENINA
FC BARCELONA, 3 - CD TRANSPORTES ALCAINE, 1

Les noies de Xavi Llorenç van endur-se diumenge la victòria davant un rival complicat, el CD Transportes Alcaine. El Femení del Barça afrontava aquest partit amb vuit baixes, fet que feia patir Llorenç. Però les blaugranes van posar fil a l’agulla i van encarrilar un partit molt treballat, amb un joc compacte. El resultat final, tres gols a un. Les locals van obrir el marcador al minut deu amb un gol de Marta (1-0), amb un xut de falta, que López va empatar per part dels locals quatre minuts més tard (1-1). Després del descans, les de Xavi Llorenç van fer un molt bon paper i es van avançar per dos gols; un de Lilo (2-1, min.48) i un altre de Cubí (3-1, min. 79). Laura Gómez va ser la jugadora local millor valorada, que va fer un paper extraordinari tant en defensa com a l’hora de crear perills en l’atac.

LLIGA JUVENIL - CADET FEMENÍ
CE PUBILLA CASAS, 1 - FC BARCELONA, 4

Tot i que el partit va ser molt igualat i amb moltes absències per la convocatòria de la selecció, les noies d’en Carlos Tregón van guanyar el CE Pubilla Casas. Anna Ramos va marcar el primer gol de les blaugrana i poc després les rivals van empatar. Però abans d’arribar a la segona part, Laura Tomás va posar el Barça per davant en el marcador amb el segon gol de l’equip. Després del descans Elba Verges va marcar el tercer, i Blanca Coscolí, el quart. Un partit molt ben jugat de les blaugranes que van dominar el joc en tot moment. El conjunt barceloní podria haver incrementat encara més la distància al marcador, però no va saber aprofitar la multitud d’ocasions de gol que van tenir.

FEMENÍ INFANTIL - ALEVÍ
FC BARCELONA, 16 - ESCOLA F. BONAIRE B, 0

Als primers 9 minuts de partit les barcelonines ja havien marcat dos gols, cosa que va fer que es confiessin i abaixessin una mica el ritme. Tot i així, van arribar al descans amb un 5-0 al marcador. La segona meitat del partit va ser una de les millors parts de la temporada, com va manifestar el mateix Jordi Ventura. Les jugadores blaugrana van marcar 11 gols, i no van encaixar-ne cap. Nerea (4), Diana i Judith Mas, amb tres gols cada una, Carla (2), i Anna, Alba, Patri i Sofi amb un gol cada una, van ser les autores dels 16 gols que van atorgar una victòria clara i contundent a l’equip blaugrana.