FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

F.Base

19.01.2010 11:37

L. Enrique: “M’agradaria continuar al Barça Atlètic”

Jaume Marcet


En una entrevista concedida al programa ‘Promeses’ de Barça TV Luis Enrique ha expressat la seva il·lusió per continuar com a entrenador del Barça Atlètic.


Luis Enrique està vivint la segona temporada com a entrenador del filial amb sensacions molt positives. Després d’un primer curs on l’equip va acabar cinquè, el Barça Atlètic ocupa en aquests moments el segon lloc de la classificació, amb 41 punts, després de només 21 jornades.

L’entrenador asturià acaba contracte amb el club el 30 de juny i, quan falta mig any per acabar el seu contracte, ha concedit una entrevista al programa ‘Promeses’ de Barça TV que reproduïm a continuació.

Quines són les seves sensacions, és molt diferent aquest any del passat?

2010-01-09_FCB_ATLETIC_-_BADALONA_RP_LUIS_ENRIQUE_002.jpg“Cada any és diferent, però no perquè aquest sigui el segon és millor que el primer. Pel que fa a seguretat, em sento igual de segur quan vaig començar el primer dia que ara. He anat evolucionant el meu mètode de treball, que des de l'any passat fins ara ha anat adquirint diferents matisos perquè un es va adaptant al que considera que és millor per al grup. No hi ha dos grups iguals, cada grup requereix una formació, cada grup requereix una intensitat. L'objectiu comú d'un entrenador és treure el millor rendiment del seu equip, però en funció del grup que tinguis ho has d’adaptar. Pel que fa a la meva situació personal, segueixo divertint-me en un lloc on estic molt a gust, que té unes instal•lacions excepcionals i que em permet gaudir fent rendir els jugadors”.

Com qualificaria l’actual plantilla del Barça Atlètic

"L'any passat també tenia un bon grup. En aquest sentit, he tingut molta sort i aquest any aquest grup té dues peculiaritats molt definides: una, que és molt competitiu, és a dir, que els jugadors saben competir el dia clau, que és el dia del partit, el dia de l'examen.

I una altra cosa molt important, que tots consideren que en qualsevol moment els pot arribar l'oportunitat i que tenen qualitat per aportar coses a l'equip, no pensen en clau individual sinó que pensen col•lectivament.

Hem rotat moltíssim, han jugat molts jugadors per diferents circumstàncies i l'equip no se n'ha ressentit. Són conscients que en qualsevol moment poden ser titulars, en qualsevol moment poden ser suplents i en qualsevol moment poden veure el partit des de la grada. El seu rendiment anirà marcant l'esdevenir de quina situació els toca viure cada moment durant la temporada, però crec que aquesta és una de les claus. És un grup molt complet i estic molt content amb aquest nivell d'exigència que tenen."

Acaba contracte aquest any: què li agradaria fer a continuació?

2010-01-09_FCB_ATLETIC_-_BADALONA_RP_LUIS_ENRIQUE_011.jpg"M'agradaria seguir aquí, m’agradaria seguir al Barça Atlètic. Sí, sense cap mena de dubte. Però es preveu una primavera-estiu al club amb moviments; hi haurà un canvi a la presidència i ja veurem què passa. Jo vaig signar per dos anys i estic encantat d'haver-los signat. Estic a punt de complir-los però no em preocupa gens. Quan s’acabi l'any ja veurem fins on hem arribat i el que hem aconseguit. El repte ha estat prou atractiu per oblidar-me de possibles situacions personals.

Si després tinc l'oportunitat de seguir entrenant aquí, meravellós. Si no és aquí i ho puc fer en una altra banda, també serà una bona solució. Si no tinc ofertes, també m’aniria bé per poder fer vacances. O sigui que no em preocupa gens ni mica. Ara bé, si em preguntes: ‘què t'agradaria fer?’ M'agradaria continuar."

Té pressa per arribar a Primera Divisió?

2009-11-01_BARCELONA-GRAMANET_14.JPG"No. Quan era jugador, sí que ho desitjava. Jo vull ser futbolista de Primera Divisió, em deia. Això ja ho vaig dir quan tenia setze o disset anys. Abans, no. No és que no volgués ser futbolista quan era petit. Jo considerava el futbol una afició, una manera de divertir-me, un esport; no tenia unes connotacions professionals, no era per guanyar-m’hi la vida.

En el meu cas, no vaig començar la carrera d'entrenador amb la idea d'arribar a Primera Divisió, t'ho asseguro. Primer, em vaig plantejar ser entrenador per veure si m'agradava de debò. I m'apassiona. També és molt absorbent molt estressant, però m'agrada molt, m’omple, però no m’he fixat aquest objectiu. Tu em preguntes: vols arribar a Primera? Si algun dia tinc alguna oportunitat de fer-ho, doncs sí. Però no és el meu objectiu. Jo em considero un entrenador de futbol, no em considero pitjor que els que són a Primera Divisió, ni millor que els de Regional Preferent."
L. Enrique: “M’agradaria continuar al Barça Atlètic”

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Era certa l'oferta de l'Almeria?
"No, ja ho vaig escriure al meu blog. De tota manera, independentment que fos real o que aquests comentaris que surten a la premsa tinguessin un pes relatiu. Jo no abandonaria el projecte a meitat d'any, en la situació en què em trobo crec que seria fallar als meus jugadors. No crec que sigui aquí per això. Sóc aquí per formar-los. Si els puc inculcar un grau més alt de competitivitat i que aprenguin a competir més del que ja saben, ho faré. Aquest és el meu objectiu. Jo ja m'he sentit molt realitzat; he fet molt més del que m'esperava."


Comparteix a

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana