FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base

12.01.2010 18:41

Dongou, el gol del Cadet A

Jaume Marcet


Jean Marie Dongou ha marcat en els últims dotze partits de Lliga del Cadet A. El camerunès és, amb 20 gols, el màxim golejador de l’equip de Fran Sánchez. Dongou resideix a la Masia des de l’inici de la temporada 2008/09.


Catorze partits de Lliga, catorze victòries. El Cadet A del Barça és l’únic equip, a més del Prebenjamí, que no ha deixat escapar cap punt en el que portem de temporada.

Una de les claus de l’excel·lent trajectòria d’aquest equip està en l’óptim rendiment del seu davanter centre, el camerunès Dongou.

Tot i ser cadet de primer any, Dongou ha passat directament de l’Infantil A al Cadet A sense haver jugat ni un partit amb el Cadet B.

Dotze partits marcant

2009-09-13_CADETE_A_05.JPGDongou va iniciar la temporada col·laborant amb un gol en el triomf (3-0) del Cadet A contra el Vilassar. En la segona jornada del campionat, el davanter de Duala només va jugar mitja part a Tarragona i, tot i el triomf (0-4) al camp del Nàstic, Jean Marie es va quedar sense marcar.

A partir de la tercera jornada del campionat, Dongou sempre ha marcat, com a mínim, un gol en els partits del Cadet A. El ‘9’ africà ha signat dos triplets i tres doblets. El seu grau d’eficàcia assoleix un grau d’encert més alt en els partits que el seu equip juga com a local. Dongou ha marcat 15 gols en els vuit partits que ha jugat a la Ciutat Esportiva. En els sis partits que ha jugat fora de casa ha marcat cinc gols.

Amb 20 gols és el segon màxim realitzador de tot el futbol base. Només el seu compatriota de l'Infantil B, Alexis Meva, el supera amb 26 dianes.

Caràcter guanyador

2009-10-10_CADETE_A_12.JPGTot i el seu gran nivell golejador, Dongou és conscient que l’altíssim estat de forma dels seus companys és vital per assolir aquestes xifres: “jo no podria marcar sol, si ho faig és perqué hi ha un equip al darrere que em permet marcar” . En declaracions al programa 'Promeses de Barça TV',  Dongou explica una de les claus del seu rendiment: “jo sempre vull guanyar, no m’importa el rival o el resultat, ja que sempre lluito per fer-ho bé i guanyar, mai em relaxo o abaixo el pistó”.

El seu entrenador, Fran Sánchez, reforça aquest argument amb una definició personal i futbolística excel·lent d’aquest noi de 15 anys: “Com a persona és fantàstic, un gran company molt estimat al vestidor, com a jugador, a més del seu enorme potencial golejador, és molt generós i també destaco que és un guanyador”.
Dongou, el gol del Cadet A
Líder positiu i bromista
Jean Marie Dongou és un noi molt estimat pels seus companys del Cadet A i de la Masia. A Dongou se´l considera un dels líders positius del grup. És un dels nois més dormilegues de la Masia, però alhora destaca perquè està molt integrat amb els companys i perquè assumeix tasques organitzatives. No perd mai l’ocasió de riure i fer bromes, però al mateix temps sap assumir les responsabilitats quan toca. A Dongou els seus responsables acadèmics li demanen però que s’esforci més en els estudis, ja que a Jean Marie no li manca Intel·ligència per assimilar els coneixements.


Comparteix a

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana