FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base

18.11.2008 18:36

Mobilitat i disponibilitat

Jaume Marcet


Thiago, Ella i Etock han jugat aquesta última jornada de Lliga en l’equip del futbol base inferior al qual, en principi, pertanyen. Jugar en categories més elevades del que pertoca per edat no impedeix que els jugadors tornin a l'equip original.


Thiago Alcántara té 17 anys. És un jugador juvenil de segon any. La majoria dels seus companys de generació juguen al Juvenil A o fins i tot al Juvenil B del Barça. Thiago, però, va començar la pretemporada i pertany a la disciplina del Barça Atlètic. Quan el migcampista va rebre l’alta mèdica i estava a punt per reaparèixer els tècnics van decidir que jugués, almenys aquest darrer cap de setmana, amb el Juvenil A.

El futbolista s’ho va prendre molt bé: “Estic molt content d’haver tornat a jugar amb els meus antics companys, jo jugaré on em diguin els tècnics, i ja sigui al Barça Atlètic o al Juvenil A procuraré desenvolupar el meu futbol”. De la seva bona predisposició amb el Juvenil A en dóna fe l’entrenador d’aquest equip, Àlex García, que explicava que “la seva actitud ha estat fantàstica, s’ha integrat de meravella al grup”.

Thiago continua entrenant-se amb el Barça Atlètic i espera convèncer Luis Enrique per jugar a València, però entèn que la competència al filial és dura.

Els camerunesos Etock i Ella

frame_ella.pngArmand Ella i Gael Etock són dos davanters camerunesos de 15 anys, cadets de segon any. Per edat els pertocaria jugar al Cadet A, però per la seva projecció han jugat des de l’inici de la temporada amb el Juvenil B. De fet, Ella fins i tot ha arribat a debutar amb el Juvenil A.

Tots dos van estar concentrats les últimes dues setmanes amb la selecció sub-17 del camerún que es va enfrontar a Eritrea (0-3) a la selecció d’aquest país en un partit de classificació del Campionat d’Àfrica sub-17. Dijous passat van tornar a Barcelona i els tècnics van decidir que juguessin amb el Cadet A contra l’Espanyol (2-1). Tots dos van acceptar encantats jugar en una categoria inferior en la que competeixen aquesta temporada.

Etock confessava a Barça TV: “No tots els dies pots jugar un derbi, aquests partits són molt especials i quan em van comunicar que havia de jugar aquest partit em vaig posar molt content”.

Mobilitat i disponibilitat
L’exemple de Víctor Sánchez i Pedro
Aquesta política de mobilitat dels jugadors al futbol base troba el seu exemple més aclaridor en els casos de Pedro i Víctor Sánchez. Tots dos formen part de la plantilla del primer equip, però mantenen fitxa del filial. Això permet que quan no entren en les convocatòries de Guardiola o surten d’una lesió juguin amb el Barça Atlètic.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana