FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

F. Base

26.06.2009 18:15

Buscant el porter del futur

www.fcbarcelona.cat


Una trentena de joves porters gaudeixen aquests dies d’unes classes tècniques a les instal•lacions del club per tal de perfeccionar les seves condicions sota els tres pals.


Dirigits per Ricard Segarra, responsable de l’entrenament dels porters de futbol base del FC Barcelona i altres entrenadors especialitzats en l’ensenyament de porters, els participants, d’entre 6 i 14 anys, treballen en diferents grups reduïts per tenir una atenció personalitzada dels tècnics.

“Tenim tres períodes de formació: aproximació, iniciació i desenvolupament. Cada un engloba una franja de tres anys d’edat i té diferents objectius, sempre amb la finalitat de treballar una posició molt específica com és la de porter i de poder fer correccions que serveixin als seus actuals clubs i a ells mateixos en el futur”, comenta el responsable.

Posició complicada

260609_porters_mini4.jpgSegarra comparteix l’opinió d’aquelles persones que creuen que jugar de porter és la posició més complicada en un equip de futbol: “És un lloc molt difícil i, a més, té un ‘handicap’ afegit, ja que es necessita alçada i personalitat, i tenir-ho tot és molt difícil”.

El FC Barcelona treballa en les categories de base amb l’ideari del porter idoni del primer equip. “És un perfil molt especial perquè intervé molt poc en el joc i, quan ho fa, ha de fer-ho de manera decisiva. És una posició amb molta pressió, tant al primer equip com en categories inferiors. Els nostres equips de futbol base acostumen a guanyar els partits de manera clara i contundent, i els porters han d’intervenir molt poques vegades i fer-ho amb encert”, comenta el mateix responsable.

Passar-ho bé i millorar tècnicament

A causa de la joventut dels participants, les classes tècniques se centren ara a millorar aspectes tècnics, tecnicotàctics i aspectes del joc dels joves porters, i sobretot, que s’ho passin bé i aprenguin a conviure amb els companys.

Malgrat la joventut de tots ells, avui dia ja tenen tots un referent a la porteria. “Em sorprèn a mi i tot”, confessa Segarra, qui destaca que “amb la televisió i Internet, ja saben quin porter de primer nivell els agrada i com juga un o altre”.
Buscant el porter del futur
Un entrenador amb experiència
Ricard Segarra, responsable de l’entrenament de porters en les categories base del Barça, té una notable experiència en el món del futbol. Format a la PB Olivella, també ha jugat al Saragossa en categoria juvenil, al Manlleu, al Fraga, a l’Osca i a l’Osasuna Promeses, tots ells a Segona B. Fa sis anys que treballa al FC Barcelona.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana