FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

F.Base-Juvenil A

23.06.2009 15:27

“Em quedo amb la projecció dels jugadors”

Jaume Marcet


L’entrenador del Juvenil A del FC Barcelona, Àlex García, valora la progressió i potencial per triomfar al més alt nivell dels seus jugadors abans que els títols aconseguits pel seu equip.


Poques hores després d’haver quedat eliminats de la Copa del Rei Juvenil i un cop finalitzada la temporada, amb els títols de Lliga i Copa de campions al sac, www.fcbarcelona.cat i Barça TV ha dialogat amb l’entrenador del Juvenil A Àlex García.

Quines sensacions li han quedat després de quedar fora de la final de la Copa del Rei?

"El dia de després és dur perquè et queda una sensació amarga, sobretot quan ets a un pas de la final. Sempre et queda una sensació estranya, però després, ja en fred, valores la temporada de l'equip, la trajectòria que han tingut els jugadors a nivell global…
Així que penso que cal estar molt satisfet perquè hem jugat tots els partits possibles menys el de la final de la Copa del Rei, i a més aconseguint títols i això a vegades també és important. "

Per què creu que va passar l'Athletic?

764Z6181_copia.jpg"Jo crec que va ser clau el primer gol als cinc minuts, quan ens estàvem assentant en el partit, ens arriba massa en fred i a ells els fica fins i tot més a l'eliminatòria. Després, clar, el segon gol en el descompte de la primera part ens trenca els esquemes i ja a la segona part l'afrontem com a veure qui pot més, si ells o nosaltres..., amb la mala sort que són ells els qui s’emporten al final l'eliminatòria. "

Quin ambient hi ha al vestidor després de la derrota?

"L'ambient és bo. Després del partit és normal que la gent estigui desil•lusionada, perquè a tothom li agrada guanyar i passar a una final, però han d'estar molt contents perquè la temporada ha estat molt bona i han aconseguit coses molt importants. Això suposo que amb el temps ho valoraran. "

Com valora que a San Mamés estiguessin amb l'Athletic més de 15.000 persones i en el Mini la millor entrada per veure un partit del Juvenil A no arribi als 2.000 espectadors?

"Jo crec que fins i tot hi havia més gent. Crec que van assistir prop de 20.000 persones. La veritat és que és una experiència meravellosa per als jugadors, el fet de viure un ambient com el que es va viure a San Mamés, que va ser extraordinari. Què em diu això? Doncs bé, que potser no acudeix la quantitat de gent que ens agradaria a veure el nostre futbol base. A nosaltres portar 2.000 persones al Miniestadi ens costa molt i ahir hi va haver prop d’unes 20.000... Però el més important és el que s’ha viscut, sobretot per als jugadors amb l'experiència de jugar una eliminatòria de Copa del Rei en un camp amb tanta gent veient el partit. "
“Em quedo amb la projecció dels jugadors”
Valoració final
Una vegada finalitzada la temporada, és el moment de les valoracions. Com qualificaria l'actuació del seu equip?

"Jo crec que els posaria un 9. No tant pels títols, sinó per la qualitat que hi ha en aquest grup, perquè molts d'ells tenen bastantes expectatives d'anar amunt.

A més, hem estat en totes les competicions, hem aconseguit dos títols i hem estat a un pas d'estar a la final de la Copa del Rei. Amb això hauríem posat la cirereta al pastís, però no estarme de sentir-nos desil•lusionats, ni de bon tros. La valoració a nivell de temporada és molt positiva. A més de pels títols, per la projecció de molts dels jugadors que hi ha en aquest equip."

Aquesta és la millor temporada del futbol base del Barça?

Sí, podriem dir que és una molt bona temporada de futbol base a nivell global. No només el Juvenil A, el Juvenil B també ha fet una molt bona temporada i de cadets fins a alevins han aconseguit els títols que han jugat. Sí, podria dir que des que jo sóc aquí potser és la millor temporada.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana