Futbol Base-Juvenil A

21.06.2009 17:03

L’Athletic remunta (3-0)

El Juvenil A del FC Barcelona s’ha quedat a les portes de jugar la final de la Copa del Rei en perdre en el partit de tornada de les semifinals a San Mamés.

L’equip dirigit per Àlex Garcia no podia perdre per més d’un gol de diferència a la tornada de les semifinals de la Copa del Rei juvenil. I és que el resultat de l’anada (5-3) al Miniestadi deixava oberta l’eliminatòria. A San Mamés, Iván i Etxaniz (2) han sentenciat els blaugranes, els han barrat el pas a la final d’aquesta competició i els han impedit lluitar pel triplet.

Gol matiner

Després de guanyar Lliga i Copa de Campions, el Juvenil A del Barça volia arrodonir la temporada amb la conquesta de la Copa del Rei. Per arribar a la final, havia de fer bo el 5-3 aconseguit al matx d’anada de les semifinals. Però als cinc minuts de joc, la primera diana de l’Athletic Club, per mitjà d’Iván, ha deixat glaçats els blaugranes.

Poc bagatge ofensiu

I és que en una Catedral on s’han congregat més de 14.000 espectadors, el Juvenil A ha disposat de poques ocasions per posar la igualada al marcador. La més clara: una rematada de cap d’Oriol Romeu que ha marxat fora.

Etxaniz culmina la remuntada

La pressió dels bilbaïns, que han sabut jugar a la contra, ha deixat sense profunditat el joc del Barça. I abans del descans, l’Athletic ha tret petroli d’una pèrdua de pilota dels culers quan Etxaniz ha rematat al fons de la porteria defensada per Marc Martínez una centrada des de la banda.

L’Athletic sentencia

En la segona meitat, el davanter del Bilbao ha tingut la tercera diana a les seves botes, però Marc Martínez li ha guanyat la partida en l’u contra u. Al minut 59, però, Etxaniz no ha perdonat, ha fet pujar el 3-0 al marcador i ha sentenciat l’eliminatòria. El golejador ha marxat ovacionat de San Mamés quan ha estat substituït per Joseba a sis minuts per al final.

Expulsions i penal en contra

A vint minuts per a la conclusió del matx, l’àrbitre ha expulsat Jon amb vermella directa. Malgrat jugar amb un home més, el Barça no ha pogut traduir en gols les arribades a l’àrea rival. I a les acaballes de l’enfrontament, Marc Muniesa ha comès penal, però el llançament del jugador de l’Athletic ha picat al pal. Abans que l’àrbitre xiulés el final, Polaco i Javier Eraso també han vist la vermella directa. I és que la tensió viscuda damunt la gespa ha acabat amb una picabaralla entre els jugadors dels dos equips.

Al final, però, 3-0 i victòria de l’Athletic, que es classifica per a la final de la Copa del Rei, en què es veurà les cares amb el Sevilla.