FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base

20.06.2009 16:30

Boada: “La feina de captació és fonamental”

Jaume Marcet


Trobar jugadors amb gran talent per reforçar les plantilles dels equips inferiors del Barça és la feina del departament d’observadors del club que coordina Pep Boada. Boada entén que aquesta feina és “fonamental”, tot i que la bona formació posterior


Després de deixar fa tres temporades la banqueta del Barça C, Pep Boada va assumir la feina de cap dels observadors. Boada ha explicat per al programa ‘Promeses’ de Barça TV la importància d’aquesta tasca.

Quina importància té la captació a l’hora de disposar d’un futbol base competitiu que pugui oferir jugadors vàlids per al primer equip?

Boada_telefon.jpg“La captació és bàsica, fonamental, però insuficient sense una bona formació, ja que és molt important. No n'hi ha prou de captar un jugador, sinó que els jugadors s'han d'acabar de formar en un futbol tan específic com és el nostre.

De totes maneres, el tema de captació és molt important perquè això estalvia molts costos als clubs. Crec que és una feina que fa molts i molts anys que s'està fent bé. I, a continuació, es mostra l’èxit de tots aquests jugadors que van arribant al primer equip.

Quan es fa un fitxatge encertat, de qui és el mèrit?

Boada_despatx.jpgJo he tingut la sort de ser aquí com a jugador i podríem repassar noms de tècnics i responsables que feien una feina similar a la meva, com l'Oriol Tort, en Joan Martínez Vilaseca, en Quique Costas, entre molts altres entesos i tècnics de futbol base de gran nivell.

Però darrere d'aquesta gent hi ha moltes persones que fa molts i molts anys que estan veient futbol i que coneixen les necessitats del club, que perden les hores als camps. I són aquestes persones, que a vegades són anònimes, les que fan la feina. En aquest cas, com a coordinador i observador, quan es parla d’aquest tema em sento molt orgullós; però sobretot per aquesta gent, que es passen moltes hores als camps, que s’estimen tant el Barça i que durant anys i anys han fet la feina d’observadors.

Tinc clar que des del meu despatx no puc descobrir cap jugador, tot el mèrit és dels observadors.

Durant aquestes setmanes que es configuren les altes i baixes de les plantilles al futbol base, quina feina té el seu departament?

Boada.jpg“És una feina de tot l’any. Ara s'ha d'acabar de concretar-ho tot. Per aquestes dates, evidentment, moltes coses ja estan decidides. Durant l’any, tota la feina de captació ja s’ha fet. S’ha recollit tota la documentació, totes les fitxes dels jugadors que ens semblen interessants.

I ara només s’han d’anar omplint tots aquells forats que puguin quedar, de cara a l'any que ve, d’aquells jugadors que ens puguin interessar per completar unes plantilles que ara mateix ja són molt competitives.
“Cada cas és diferent. Hi ha jugadors que els hem seguit arran d’un comentari d’un soci, d’un familiar o després de veure’n un reportatge en un diari, però no és el més habitual. Els observadors són, després de resseguir tots els campionats, els qui ens posen sobre la pista d’un jugador. A partir d’aquest moment, es tracta de contrastar-ho tot i aprofundir en la informació inicial de què disposem.
Boada: “La feina de captació és fonamental”

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Com s’assabenta el club de la presència d’un jugador interessant?
“Nosaltres, al principi de temporada, fem la reunió anual d’observadors. Normalment és durant la primera setmana, quan hi ha més partits aquí, perquè els observadors puguin venir a Barcelona i, d’aquesta manera, podem unificar criteris: com s’ha de treballar, la manera com volem rebre la informació, les inquietuds que tinguin.

També es fa balanç de l’anterior temporada i és fonamental que vegin molts partits dels nostres equips inferiors per tal que puguin comprovar el nivell dels jugadors que tenim aquí.
I a partir d'aquí, comencen a fer la seva feina d’anar a veure partits en funció d’allò que ells creuen de la seva zona o d’allò que els dic. Busquem l’equilibri a l’hora de buscar jugadors de les demarcacions que més necessitem i d’aquells que més ens cridin l’atenció juguin en la posició que juguin.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana