FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base

16.06.2009 18:15

FCB Escola, aprenentatge total

Jaume Marcet


L’FCB Escola ha finalitzat la temporada amb la satisfacció dels responsables per haver aconseguit els objectius formatius i futbolístics que es van traçar a l’inici d’aquest curs.


Més de 350 nois i noies d’entre 6 i 13 anys s’entrenen tres dies a la tarda i juguen els dissabtes al matí als camps annexos al Miniestadi.
Són la família de l’FCB Escola, una entitat que ha passat a dependre aquest exercici del futbol base del Barça i en què s’enllacen la formació futbolística i els valors positius de l’esport.

Festa de cloenda

Aquest cap de setmana es va celebrar la festa de cloenda del curs 2008/09 de l’FCB Escola. L’escenari va ser el camp 1 de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, un terreny de joc on habitualment s’entrena el primer equip blaugrana. Després dels partidets de rigor, habituals tots els dissabtes, els nens van rebre un diploma que premiava la seva participació a l’FCB Escola durant tot el curs.

Feina formativa

DSC_0033.JPGJulio Alberto Moreno, exjugador del Barça als anys 80 és ara el director de l’FCB Escola.
Qui ha estat un dels millors laterals esquerres del Barça s’esforça ara perquè els nois de l’FCB Escola rebin la millor formació: “L’objectiu és formar els nois com a persones en tots els aspectes, alguns d’ells es passen quatre o cinc anys amb nosaltres i a més del que aprenen de futbol és important la formació en valors i actitud”.

Millora personal i futbolística

ESCUELA_DE_FUTBOL_15.jpgEls 350 nois i noies que formen part de l’FCB Escola s’estructuren en 30 equips que reben noms propis. La majoria d’aquests noms són de jugadors del primer equip. Els nens formen part de l’equip Messi, Pinto o Iniesta, per posar alguns exemples.
Tots ells competeixen en una Lliga interna que es juga tots els dissabtes, però on el que menys importa són els resultats.

Pau Martí, director tècnic de l’FCB Escola, explica aquesta dinàmica: “En aquest aprenentatge i divertiment intentem que la formació sigui tan completa com sigui possible. La competició no la valorem perquè el primordial és que aprenguin tant a nivell esportiu com els valors de la vida.”

Óscar Hernández, un dels coordinadors de l’FCB Escola aclareix els objectius que busquen en la formació futbolística dels nens: “Aquest curs han pogut aprendre tots els conceptes tècnics i tàctics que hem entrenat durant l'any com la conducció, el regat, la passada. També aquest any hem fet un incís en l'aspecte tàctic i això fa que els nens estiguin més preparats per poder ajudar en tot el que sigui possible el futbol base”.
FCB Escola, aprenentatge total
El club aposta per l’FCB Escola
El vicepresident esportiu Rafel Yuste entén que l’FCB Escola és el primer esglaó del futbol base del club: “Dels 350 nois que formen part de l’escola una mitjana de 10 aconsegueixen incorporar-se als nostres equips del planter. Això reforça l’aposta que fem pel planter”. Aquesta temporada concretament tres noies de l’FCB Escola passaran a l’equip infantil–aleví del club, mentre que deu jugadors de l’FCB Escola passaran a reforçar els equips alevins i benjamins del FC Barcelona. “El planter és el cor del nostre club i l’aposta pel futbol base i la formació en els valors de l’esport comença també amb els nois de l’FCB Escola”, afegeix Yuste.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana