Futbol Base

15.06.2009 10:38

Els títols premien la feina del planter

L’Aleví A, l’Infantil A i el Cadet A van guanyar la Copa Catalunya en les tres categories i el Juvenil A va vèncer l’Athlètic en el partit d’anada de les semifinals de la Copa del Rei.

COPA DEL REI JUVENIL (ANADA DE LES SEMIFINALS)
FC Barcelona A, 5 – Athletic Club de Bilbao, 3
14-06-09_BARCELONA-ATHLETIC_04.jpgEl Juvenil A va guanyar un rival que va jugar sense complexos al Miniestadi. Rochina amb un hat-trick i José Luis amb dues dianes deixaven un resultat al marcador de 5-1 favorable als blaugranes a vint minuts per al final. Però Morán i Etxaniz van marcar i deixen l’eliminatòria oberta. A San Mamés es decidirà qui passa a la final de la Copa del Rei. Guardiola i Txiki Begiristain no es van perdre el matx.

CAMPIONAT CATALUNYA CADET (FINAL)
FC Barcelona A, 2 – RCD Espanyol, 1
QM3D1785.jpgEl nois del Cadet A es van treure l’espina de la Copa Catalunya en derrotar l’etern rival, l’Espanyol. Molts dels components de la plantilla dirigida per Víctor Sánchez no havien guanyat mai el campionat català i diumenge, contra els blanc-i-blaus, van sortir a totes. Armand Ella va obrir la llauna als cinc minuts de partit. Tot i que el Barça va dominar bona part del matx, l’Espanyol mai es va donar per vençut i a quinze minuts per al final, Gerard va tornar la igualtat al marcador. Però deu minuts després, Rafa Alcántara va convertir el llançament d’una falta en el gol de la victòria i els blaugranes van poder aixecar la Copa Catalunya.

CAMPIONAT CATALUNYA INFANTIL (FINAL)
FC Barcelona A, 1 – RCD Espanyol, 0
QM3D1726.jpgJean Marie Dongou va ser l’autor del gol que va donar a l’Infantil A la Copa Catalunya. Els d’Andrés Carrasco es van enfontar amb un Espanyol molt agressiu que els va posar les coses difícils, però finalment, els blaugranes van imposar la seva llei i van proclamar-se campions.

CAMPIONAT CATALUNYA ALEVÍ (FINAL)
FC Barcelona A, 3 – RCD Espanyol, 0
QM3D1333.jpgEn un matx sense complicacions, els de Sergi Milà van ser superiors a l’Espanyol i van vèncer per un còmode 3-0 als blanc-i-blaus, que des del minut 20 van jugar amb un home menys per expulsió. Als cinc minuts, Juanma va signar el primer gol del matí, Alexis Meva va marcar el 2-0 a les acaballes de la primera meitat i Enric va tancar el compte golejador del Barça a vint minuts per al final. Una contundent victòria que va permetre a l’Aleví A adjudicar-se la Copa Catalunya.

INFANTIL B (Partit amistós TORNEIG RODOLFO MIJOLER)
AE Prat, 1 – FC Barcelona, 4
Els d’Albert Puig van tancar la temporada amb victòria. Els blaugranes van disputar el darrer partit amistós al Torneig Rodolfo Mijoler. Un torneig que es van adjudicar gràcies al bon joc realitzat i a les dianes de Musta, Marc Gual, Sebas i Lionel Enguene. El cap de setmana que ve, els components de la plantilla gaudiran junts d’una estada a Port Aventura –regal del club pel triomf dels blaugranes al Torneig Internacional de Maspalomas al desembre passat.

COPA DE LA REINA (TORNADA DE LES SEMIFINALS)
FC Barcelona A, 1 –CD Transportes Alcaine, 3
Les noies entrenades per Xavi Llorens van dir adéu a la Copa de la Reina en caure a casa per 1-3. Les blaugranes havien de remuntar precisament un 3-1 en contra del matx de l’anada a Saragossa, però el gol de Marieta a la primera meitat va deixar molt tocades unes culers a les quals l’eliminatòria se’ls va posar molt coll amunt. A més, a la represa, Claudia va sentenciar el Barça amb dues dianes més. Ja al minut 90, Melanie va transformar una pena màxima en el gol de l’honor local.

FEMENÍ B (Partit amistós)
FC Barcelona, 15 – UE Sant Andreu, 0
Victòria per la via ràpida de l’equip entrenat per Joaquim Querol. Les blaugranes, algunes d’elles del Juvenil-Cadet, no van tenir rival i els gols van anar arribant l'un darrere l’altre. La setmana vinent, el Femení B disputarà un torneig a Sant Just Desvern.

FEMENÍ INFANTIL-ALEVÍ (Partit amistós)
FC Barcelona, 3 – Igualada CF, 1
Gran treball i triomf de les noies dirigides per Jordi Ventura davant un rival d’alçada. L’Igualada és un dels quatre millors equips de Catalunya i les seves jugadores eren dos anys més grans que les blaugranes. Ja durant el partit, després d’una primera meitat molt igualada i sense gols, Anna Ramos, Anna i Lucia van marcar les dianes del Barça. La setmana que ve, el Femení Infantil-Aleví disputarà un torneig a Molins de Rei.

Partits amistosos i tornejos
TORNEIG MUNDIAL DE CLUBS Sub-18 (Madrid)
Juvenil B
L’equip dirigit per Javier García Pimienta es va haver de conformar amb el subcampionat després de perdre la final contra el R.Madrid per 2-1. Tot i així, els blaugranes van quallar una bona actuació al llarg dels quinze dies que va durar el torneig. A la fase de grups van empatar amb el Boca Juniors (1-1) i van vèncer el Beijing Gouan (4-0) i el Dinamo de Kíev (0-1). Als quarts de final van eliminar el Partizan (2-4) i a les semifinals, van acabar amb les aspiracions del São Paulo (0-1) de revalidar el títol.

VIII MEMORIAL XAVIER GARCIA MARTÍNEZ (Vilanova i la Geltrú)
Cadet B
Després de perdre la setmana anterior la final del Torneig de Sant Gabriel contra l’Espanyol i per penals, el conjunt entrenat per Francesc Sánchez es va adjudicar el Memorial Xavier Garcia Martínez. El primer matx (de 35 minuts i només una part) contra el Vilanova i la Geltrú B el van guanyar els blaugranes per 0-1, gol de Mamadou. I a la final, la diana de Fernando Quesada va donar el triomf al Barça. La setmana que ve el Cadet B jugarà a Gavà l’últim torneig del curs futbolístic.

TORNEIG F-7 ESCALDES ENGORDANY (Andorra)
Aleví B
Dissabte, els nois de Jordi Font van caure a la final del torneig disputat a Andorra. Els blaugrana es van haver de conformar amb el segon lloc en perdre la final contra el Sevilla (6-2).

TORNEIG F-11 VILA DE MOLINS (Molins de Rei)
Aleví B
Diumenge, però, a Molins de Rei, un equip format per jugadors de l’Aleví B i de la FCB Escola va proclamar-se campió del torneig. A la final, els culers van derrotar l’Espanyol per 3-2. La propera setmana, el conjunt dirigit per Jordi Font jugarà un partit amistós davant el Sabadell i el 27 de juny finalitzarà la campanya amb la disputa del darrer torneig a la Garriga.

XX TORNEIG ATLÈTIC SEGRE (Lleida)
Benjamí A
Malgrat eliminar el Bilbao al quarts de final (4-0) i guanyar el Manresa (3-2) al triangular de les semifinals, la derrota a mans de l’Oliver (1-0) va obligar l’equip entrenat per Xavier Ferrando a conformar-se amb la lluita pel tercer i quart lloc. Gràcies a la victòria davant la Gramenet per 4-0, els blaugrana van aconseguir el bronze. La setmana vinent, el Benjamí A jugarà contra el Badalona i el 28 de juny disputarà el darrer partit de la campanya.

MEMORIAL JOSEP BARCELÓ 2009 (Tordera)
Benjamí B
Els nois de Xavier Franquesa van quedar tercers en caure a les semifinals davant el València per 2-1. Els blaugrana van marcar primer, però el conjunt txe li va donar la volta al marcador. La setmana vinent, el Benjamí B disputarà un nou partit amistós.

Prebenjamí
Els més petits del futbol base van proclamar-se campions després de golejar el València a la final del torneig per 9 a 0. En la competició, els de Jordi Puig van anar de menys a més i al darrer partit, els gols de Guille (2), Adrià (2), Eric (2), Ivan (2) i Julian van donar el triomf als blaugrana. El proper objectiu del Prebenjamí serà el torneig de la Penya Anguera.