F. Base-Infantil A i Aleví A

14.06.2009 13:58

Tricampions de Catalunya!

El Cadet A, L’Aleví A i l’Infantil A del FC Barcelona s’han adjudicat el campionat català en vèncer l’Espanyol a la final disputada a Sant Andreu de la Barca.

El Cadet A ha estat el darrer equip en sumar-se als tres que han aconseguit la Copa Catalunya. La jornada, disputada per tres autèntics derbis contra l’Espanyol s’ha vist marcada per la tensió, els nervis i la duresa pròpies d’una final de màxim nivell. La Copa Catalunya ha estat, així, dominada pels tres equips blaugranes; superiors indiscutibles d’aquesta jornada.

El cadet A, amb la final dominada

Cinc minuts li han fet falta als jugadors de Víctor Sánchez per obrir la llauna de gols. Armand Ella ha arribat a temps per fer efectiu l’1-0 després d’una centrada de Gerard des de la banda. Amb el partit dominat pels blaugranes, els cadets han arribat a l’àrea en nombroses ocasions. Tot i això, l’Espanyol ha anat augmentant les possibilitats de gol cap al final d’aquest primer temps igualant les oportunitats a banda i banda del camp.

A la represa han seguit brollant les ocasions per ambdós equips fins que al minut 66 els blanc-i-blaus han empatat el marcador. El gol ha estat de Gerard que ha aprofitat un error defensiu del Barça per marcar gràcies a un xut directe al primer pal. Els blaugranes però, no han trigat en demostrar la seva superioritat. Deu minuts més tard, Rafa Alcántara ha trencat les taules del marcador amb un xut de falta creuat al segon pal. Els blaugranes han acabat el matx amb aquest 2 a 1 que els sentenciava campions de Catalunya.

L’Aleví A, sense problemes

QM3D1191.jpgEn la primera final del matí, l’Aleví A s’ha imposat amb comoditat a l’Espanyol per 3 a 0. I és que als cinc minuts de matx, Juanma ha rematat el llançament de falta d’Alexis Meva al fons de la porteria i ha posat l’1-0 al marcador. A partir del gol, el joc s’ha endurit i l’àrbitre ha expulsat un jugador de l’Espanyol al minut 20. El domini del Barça ha estat total, el rival només ha inquietat els de Sergi Milà a pilota aturada.

Abans del descans, Alexis Meva, en jugada individual, s’ha plantat a l’àrea rival, ha superat el porter blanc-i-blau i ha marcat el 2 a 0. Ja en la segona meitat, la superioritat del Barça s’ha traduït en un nou gol: Enric ha aprofitat el refús del porter per signar el 3-0. Per la seva banda, l’Espanyol ho ha intentat en tres ocasions, però sense fortuna. Al xiulet final, i amb la victòria, els nois de Sergi Milà han celebrat el títol aconseguit que, sumat al campionat de Lliga, suposa el doblet per a l’Aleví A.

L’Infantil A, també campió

Els jugadors d’Andrés Carrasco s’han trobat amb més dificultats per superar l’Espanyol. Els culers han guanyat per la mínima un Espanyol que no s’ha arronsat en cap moment.

En una primera meitat d’anada i tornada per part dels dos conjunts, amb ocasions per a uns i altres, l’acció més perillosa ha estat de Simón Colina amb un llançament de falta que s’ha estavellat al pal de la porteria blanc-i-blava.

Però a la segona meitat Dongou ha signat el gol de la victòria del Barça en una jugada individual. I tot i que l’Espanyol ha disposat d’ocasions per empatar i els blaugrana per ampliar la renda amb un xut d’Héctor Bellerín, que ha picat al travesser, el marcador no s’ha mogut més i l’Infantil A s’ha proclamat campió de la Copa Catalunya. Un títol que significa el segon doblet del cap de setmana per al futbol base del Barça.

Doblet pels tres

L’Aleví A, l’Infantil A i el Cadet A, amb la Copa Catalunya, assoleixen d’aquesta manera el doblet en cadascuna de les seves categories. Els tres equips han superat a l’Espanyol tant en la lliga regular com en la Copa Catalunya.