F. Base-Juvenil A

14.06.2009 14:02

Rochina i José Luis posen l'espectacle (5-3)

Roger Bogunyà

El FC Barcelona s’ha imposat per 5-3 a l’Athletic Club en l’anada de les semifinals de la Copa del Rei juvenil. Els blaugranes, amb Rochina (3) i José Luis (2) com a golejadors, no han sabut treure profit d’un 5-1.

El que s’ha jugat aquest diumenge al Miniestadi ha estat un partit boig, amb vuit gols, rematades al pal, penals i moltes alternances en el marcador. Primer s’ha vist un Athletic Club dominador que ha encaixat dos gols. Ja a la segona part i després del 2-1, el Barça ha ofert el seu millor futbol i s’ha posat amb un 5-1 en deu minuts –del 60 al 70– absolutament màgics. En el tram final del matx, però, els visitants han pogut fer dos gols que li permeten tornar a San Mamés amb un bon resultat (5-3).

Dos equips, un mateix estil

14-06-09_BARCELONA-ATHLETIC_08.jpgDurant tot el matx els dos equips han viscut amb un mateix objectiu: tenir la pilota. I ha estat l’Athletic Club qui se l’ha fet seva en el primer tram de partit anul•lant el joc de toc blaugrana. Però, coses del futbol, ha estat el Barça qui ha colpejat primer, després d’una excel•lent internada per la dreta de José Luis, que ha assistit perquè Rochina afusellés des de dins l’àrea (min 11).

L’Athletic Club ha tingut més d’una i més de dues ocasions, sobretot mitjançant Etxaniz, la seva principal referència ofensiva. Novament, però, ha estat el Barça qui ha tret rendiment de les seves arribades: José Luis ha engaltat un cacau imparable des de la frontal (min 37).

Quatre gols en 25 minuts

14-06-09_BARCELONA-ATHLETIC_04.jpgEl conjunt basc ha marxat a la represa amb la sensació d’un resultat injust. Aquesta s’ha esvaït ràpidament, en el minut 48, quan Etxaniz ha retallat distàncies per als bascos. Poc ha durat l’alegria a l’Athletic Club, perquè el gol rebut pels d’Àlex Garcia els ha fet treure l’instint assassí: en només deu minuts Rochina -que ha signat el seu tercer hat-trick de la temporada- i José Luis han inventat fins a tres gols de videoteca. El talent ofensiu blaugrana semblava que sentenciava la semifinal.

Del 5-1 al 5-3

14-06-09_BARCELONA-ATHLETIC_15.jpgPerò no ha estat així. Perquè el Barça, pràcticament sense adonar-se’n, s’ha relaxat. Un penal de Muniesa, primer, ha permès el gol de Morán. I una acció per la banda esquerra dels bascos ha acabat amb una rematada de cap d’Etxaniz, que deixava fred el públic del Miniestadi, entre el qual hi havia Josep Guardiola, tècnic de primer equip. L’equip blaugrana, un altre cop mitjançant José Luis, ha pogut fer el 6-3, però el travesser ho ha impedit.

Amb aquest resultat, el FC Barcelona haurà d’evitar perdre per dos gols de diferència a San Mamés, on es decidirà un dels finalistes de la Copa del Rei juvenil.
LA FITXA
FC Barcelona, 5
Athletic Club, 3

FC Barcelona: Marc Martínez, Montoya, Bartra, Muniesa, Planas, Oriol Romeu, José Luis (Zambudio, min 85), Jonathan, Carmona (Ilie, min 57), Rochina i Polaco (Riverola, min 80).

Athletic Club: Fernández, Saborit, Aurtenetxe, Morán, Vidal (Eraña, min 67), Miñes (Romayo, min 85), Medina, García, Peña, Prado (Alpaz, min 67) i Etxaniz.

Gols: 1-0, Rochina (min 11); 2-0, José Luis (min 37); 2-1, Etxaniz (min 48); 3-1, Rochina (min 60); 4-1, Rochina (min 63); 5-1, José Luis (min 70); 5-2, Morán (min 76); 5-3, Etxaniz (min 78)

Àrbitre: Luis López