F.Base-Juvenil B

12.06.2009 20:50

Massa fosos per poder remuntar (1-2)

El FC Barcelona no ha pogut derrotar el R. Madrid en la final del mundial sub-18 Comunitat de Madrid tot i jugar a un gran nivell en la primera mitja hora del matx.

El gran torneig que han fet els nois del Juvenil B blaugrana no ha tingut recompensa en una final que ha premiat l’efectivitat blanca abans que el bon joc blaugrana. Les baixes de Planas, Martí, Etock i Ella s’han notat en un partit que amb aquests quatre futbolistes hauria estat molt diferent.

Inici excel·lent

QM3D3736.jpgTot i això el Juvenil B ha començat fort el matx. Als 14 segons, Espinosa ha estat a punt de marcar en connectar una passada interior dins l’àrea que el porter rival ha hagut d’enviar a córner.

El control del joc ha estat blaugrana i el Reial Madrid només ha inquietat Álex Sánchez a pilota aturada. Als deu minuts, Jonathan, el jugador més desequilibrant dels barcelonistes, ha servit una centrada des de l’esquerra a la qual Mauro Icardi no ha arribat. Però als vint minuts Sergi Roberto ha signat el 0-1 amb un xut ras des de la frontal que no ha pogut aturar Manzano.

Perdonen i encaixen dos gols

Abans de la mitja hora de matx, el Barça ha disposat d’una doble ocasió d’Icardi i de Gustavo, i posteriorment, una rematada de cap de Sergi Gómez ha marxat als núvols. Però quan el Barça duia més perill ha estat el Madrid, llançat a l’atac en el tram final de la primera meitat, qui ha posat la igualada al marcador amb una canonada de Daniel des de fora de l’àrea.

Després del gol, el Madrid ha imposat el seu ritme i, cinc minuts abans dels descans, Pablo García ha marcat el 2-1. El jugador blanc ha superat per velocitat el seu defensor per la banda, ha trepitjat àrea i, des de dins de la petita, ha enviat l’esfèrica al pal llarg lluny de l’abast del porter blaugrana.

Segona part d’impotència

En la represa, el nois de Xavier García Pimienta han buscat el gol de l’empat però sense gaires jugades clares de gol: la rematada d’Icardi ha sortit fora, el cop de cap de Cristian Terán l’ha refusat el porter rival, el llançament de falta d’Espinosa no ha vist porteria, la canonada de Jonathan ha marxat molt desviada i l’últim intent de Brian no ha trobat porteria.

El Madrid s’ha limitat a defensar amb ordre i aprofitar l’esforç físic increïble d’un Barça que ha donat molts símptomes de cansament en el tram final del partit. Els blancs han pogut marcar al contraatac però davant un equip blaugrana que havia abandonat l’ordre tàctic.
LA FITXA
R.Madrid, 2
FC Barcelona, 1

R. Madrid: Aleix Manzano, Carlos, Simón, Mohamed, Alejandro Fernández (Vázquez, min.70), Vidal, Gonzalo (Pozuelo, min.85), Daniel, Pablo García, Ignacio Botto, Óscar Pedreño (Francisco Sol, min.80).

FC Barcelona: Álex Sánchez, Dalmau, Sergi Gómez, Rosell, Balliu, Gustavo, Mauro Icardi (Cristian Terán, min.61), Espinosa, Jonathan (Palau, min.90), Sergi Roberto, Blanchart (Brian, min.46).

Gols: 0-1, Sergi Roberto (min.20); 1-1, Daniel (min.35); 2-1, Pablo García (min.40)