FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base

06.06.2009 10:56

Borràs: ”El nostre planter viu una època daurada”

Jaume Marcet


El president del Barça Atlètic i màxim responsable directiu del futbol base del club assegura que el planter blaugrana “és el millor del món” i qualifica de “daurada” l’època que viu el futbol base del club.


Jacint Borràs ha viscut amb intensitat la seva primera temporada com a president del Barça Atlètic. Borràs ha fet balanç per Barça TV i www.fcbarcelona.cat de la temporada del filial I l’estat de la resta del futbol base del club.

Com ha viscut el seu primer any al capdavant del Barça Atlètic?

Borras_1.jpg“Quan el president em va dir que em nomenava president del Barça Atlètic, per mi va ser una satisfacció realment molt gran perquè tornava a fer les funcions que un dia vaig deixar. A més, a mi el futbol base sempre m'ha agradat molt i m'ho he passat molt bé.
He de dir que ha estat una experiencia extraordinària, molt maca i a més aquest any han format un equip que ha donat molts bons resultats. Considero que Luis Enrique i els altres tècnics han fet una molt bona feina amb tots aquests nois. Vam començar la temporada una mica fluixos, i només que haguéssim tingut una mica més de sort ara estariem lluitant en la fase d’ascens a Segona A."

Què li ha semblat la feina de Luis Enrique com a entrenador del Barça Atlètic?

“Jo penso que Luis Enrique té una capacitat extraordinària i, a més, és un home que viu els partits i el joc amb una gran intensitat. És un clar valor a l’alça. Crec que no és nou que sorgeixin tècnics com ara Guardiola o el mateix Luis Enrique, ja que també en altres èpoques exjugadors de la casa, com Moratalla o Calderé, han estat bons tècnics. “

Va somiar en algun moment que pujarien a Segona A? 

Hi va haver un moment que tothom creia que estàvem molt a prop de pujar. Però hem de ser realistes. Si al principi de temporada ens arriben a dir que l'equip arribaria al cinquè lloc, i de la manera que hi ha arribat tots ho hauríem signat. És veritat que ens vam fer algunes il•lusions i no ha passat res. Ha estat una temporada molt positiva i l'únic que hem de fer és felicitar els jugadors, els tècnics i Luis Enrique principalment.

Quina categoria és la més adequada per al Barça Atlètic, Segona B o Segona A?

Borras_3.jpgJo respecto molt la teoria dels tècnics, però no s'acaben de posar molt d'acord, i aquí no parlo només dels tècnics de la casa. Quan parles amb tècnics en general, cadascú et diu que el Barça està bé a Segona A, altres a Segona B. Els bons jugadors, estiguin a la categoria que estiguin, si són bons acabaran arribant. La prova la tenim aquest any amb Busquets, Pedro, Víctor Sánchez, la tenim amb tots els jugadors que han fet el salt de Tercera a Primera Divisió. Jo recordo que Messi va jugar a Segona B i que el Bojan va jugar a Segona B i que si un jugador té qualitat és igual on jugui.

Com qualificaria el moment que viu el futbol base del club. Està d’acord amb els que la consideren una edat d’or del planter blaugrana?

“Totalment. Estem vivint en una etapa molt maca en què s'han fet les coses molt ben fetes. Però al Barça, des de fa molt de temps, el futbol base ha estat una emblema del club. Òbviament que hi haurà hagut temporades més exitoses, però en realitat sempre hi ha hagut aquest fil conductor que ha fet que el fubtol base tingui una categoria extraordinària. “

Un dels avantatges de comptar amb Guardiola al primer equip és la bona sintonia que manté amb el planter. Hi està d’acord?

“Sí, ara la connexió és total i jo sé que hi ha molt bona harmonia. El diàleg i l’entesa entre l’entrenador del primer equip i la resta de tècnics de la base és fantàstica. I, a més, no hem d'oblidar el paper de Txiki Begiristain. Penso que moltes vegades no ha estat valorat com es mereix, ja que ell fa que el món del futbol funcioni.”
Borràs: ”El nostre planter viu una època daurada”

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Els títols i el prestigi del planter
Aquest any el futbol base del Barça ha guanyat molts títols, i encara que els tècnics diguin que no és una prioritat, per vostè és un bon senyal?

Jo diria que ha estat una fita extraordinària, i  fins i tot diria que s'ha fet sense voler. Això significa que quan es fan les coses bé, tot acaba sortint i això ha fet que moltes categories hagin pogut aconseguir aquests títols. Tots n'estem molt orgullosos.

Aleshores, el millor futbol base del món és el del Barça?

“Sí, jo penso que és així. Si veiéssim el planter de tots els equips del món veuriem que cap ha guanyat en totes les categories com ho hem fet nosaltres. Ara, una il•lusió, un repte, seia fer un torneig important a les instal•lacions esportives del Barça en què participessin totes les categories. I crec que això seria molt beneficiós per a  la ciutat esportiva i el fubol base .

Creu que la gent valora prou el futbol base del Barça?

- Crec que està prou valorat, però vull demanar als nostres socis i aficionats que vinguin més perquè gaudiran molt venint a veure els partits de futbol que fan els nsotres equips inferiors. Aquí, al Miniestadi, hem vist partits sensacionals del Barça Atlètic. Si van a veure el Juvenil, per exemple, veuran unes màquines de fer futbol, igual que els cadets i la resta de categories. A qui li agradi el futbol, jo el convido a veure com juguen els nostres equips perquè estic segur que s'ho passaran molt  bé.

El cas de Muniesa, que ha debutat amb el primer equip pujant directament des del Juvenil A, què li sembla?

És un exemple en positiu. Tots els jugadors sabem que hi ha uns tècnics responsables que els segueixen, que saben el que poden donar de si i els estimulen amb decisions com aquestes. El mateix detall de fer jugar Pedro l'últim minut de la Champions, per aquest noi, això ha de ser un estímul important.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana