F. Femení

30.05.2009 18:49

Èpica classificació per a les semifinals (3-0)

El Femení A ha capgirat l’eliminatòria dels quarts de final de la Copa de la Reina. Amb el 2 a 1 de l’anada per a l’Athletic, l’equip de Xavi Llorens ho ha donat tot sobre el terreny de joc i ha obtingut de forma merescuda el passaport a les 'semis'

Calia sortir al 100% per aconseguir remuntar un resultat advers davant un rival de renom com l’Athletic Club de Bilbao. I ho han aconseguit. Les noies ja són equip de semifinals de la Copa de la Reina gràcies a una victòria molt treballada.

L’eliminatòria encarada a la primera meitat

En els primers compassos del partit ja s’ha vist un Barça amb gana de gol i que buscava l’eliminatòria. Al minut 2, Alícia ha servit una falta des de l’esquerra de l’àrea que ha fregat el travesser. En el segon atac blaugrana, Mari Paz, amb un remat de cap, ha obert el marcador per a les noies de Xavi Llorens. El primer gol blaugrana ha estat un punt d’inflexió per a l’equip, que a partir d’aquest moment ha tingut el control del partit.

Allau d’ocasions

Després d’aquest gol, Erika ha intentat un gol olímpic des del córner esquerre però Cristina ha aturat el llançament. Al minut 18 de joc, Melani ha refusat una esfèrica que finalment ha estat una passada perfecta en profunditat per a Mari Paz, però en l’u contra u la davantera blaugrana ha aixecat massa la pilota en la definició i ha picat al travesser. En una allau d’accions de perill blaugrana, les úniques oportunitats per a les basques han estat córners i pilotes penjades a l’interior de l’àrea.

El segon gol ha arribat de peus de Melani, que després d’una jugada individual perfecta per banda esquerra ha creuat l’esfèrica, lluny de l’abast d’Ainhoa, i l’ha enviat al fons de la xarxa.

El gol psicològic abans del descans

Les jugadores de l’Athletic sabien que amb un únic gol forçaven la pròrroga però el Barça, en lloc de tancar-se a darrere, no ha abaixat el ritme i ha continuat buscant el gol. I pràcticament en temps afegit ha arribat el cop de gràcia. Alicia ha engaltat un xut des d’un 20 metres que ha picat al travesser, però Mari Paz ha aprofitat el rebot per establir el 3 a 0 definitiu. Immediatament després del gol, Orueta ha vist la segona targeta per protestar a l’àrbitre i ha estat expulsada.

El tercer gol i l’expulsió han enfonsat les jugadores basques, que han marxat als vestidors conscients de la necessitat de marcar dos gols amb inferioritat numèrica si volien classificar-se per a les semifinals.

Cristina atura un penal

A la represa, el partit ha tingut un ritme més tranquil que en els primers 45 minuts. Mari Paz, en una bona jugada individual, ha xutat a porteria. Ainhoa ha refusat amb dificultats l’esfèrica, que ha arribat als peus d’Alícia. El xut de la davantera, però, ha sortit per la línia de fons.

Al minut 84, l’àrbitre ha xiulat un penal favorable a l’Athletic que mantenia viva l’esperança de les basques. Però una providencial Cristina ha endevinat perfectament la intenció de Chivi, s’ha llançat cap a l’esquerra i ha aturat el llançament des del punt fatídic.

Esclat d’alegria

Un cop l’àrbitre ha xiulat el final del partit s’ha desfermat l’alegria a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Les jugadores eren conscients del pas important que han fet i que els permetrà que seguir lluitant per la Copa de la Reina.

Esperaran un rival assequible a les semifinals

La setmana que ve tindrà lloc el sorteig que definirà qui és el rival del Barça en aquestes semifinals. L’entrenador del conjunt blaugrana, Xavi Llorens, no descarta fer saltar la sorpresa: “Coneixem la realitat de l’equip però no renunciem a res, estem il•lusionats i a veure si fem una mica d’història”.

L’entrenador del Barça ja valora positivament el paper del seu equip aquesta temporada: “Ara ja podem dir que la temporada és magnífica: hem quedat sisenes, estem a les semifinals de la Copa, i ara a veure si tenim sort amb el sorteig i podem donar alguna alegria més”.