Futbol Base

18.05.2009 15:22

Novè títol del planter

El Cadet A va aconseguir un nou campionat per al futbol base blaugrana. En una jornada plena de victòries, el Juvenil A i el Juvenil-Cadet Femení van sentenciar gairebé l’eliminatòria de la Copa del Rei i la Copa Catalunya, respectivament.

COPA DEL REI JUVENIL (ANADA DELS 1/8)
FC Barcelona A, 4 – Vila-real CF, 0
El conjunt blaugrana va fer un gran pas per classificar-se pels quarts de final de la Copa del Rei Juvenil. Els gols de José Luis (2), Anselmo i Zambudio van donar la victòria als d’Álex García, que no van tenir rival. El Vila-real va acusar en excés l’expulsió de Chumillas al minut 10 del partit.

LLIGA NACIONAL JUVENIL
RCD Espanyol, 1 – FC Barcelona B, 0
QM3D3712.jpgEl derbi que l’equip blaugrana va disputar a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià va caure de la banda dels blanc-i-blaus. El matx va ser molt igualat i ambdós conjunts van gaudir d’ocasions per endur-se la victòria. Álex Sánchez, el porter blaugrana, va aturar una pena màxima a la primera meitat i tant el FC Barcelona com l’Espanyol van estavellar diversos xuts al pal. En un contraatac, però, Cristian Tello va aconseguir perforar la porteria dels de García Pimienta, que van consumar així la segona derrota de la temporada.

DIVISIÓ D’HONOR CADET
FC Barcelona A, 6 – CE Mercantil, 1
QM3D0772_x27x.jpgEl títol de Lliga ja és una realitat. Els de Víctor Sánchez van aconseguir proclamar-se campions en la darrera jornada de la competició regular. Gràcies a la victòria aconseguida davant el Mercantil, els blaugranes van sumar el punt que els faltava per guanyar el campionat. Patri, Etock (2), Edu Campabadal, Pablo i Marc Vilajosana van ser els autors dels gols del Barça.

LLIGA PREFERENT CADET
CE Mercantil, 0 – FC Barcelona B, 5
Partit controlat des de principi a fi pel conjunt dirigit per Fran Sánchez i Pedro Abraham. En el darrer matx oficial de la temporada, els blaugranes van derrotar un cuer que no va inquietar en cap moment els visitants. Al descans, el Barça ja guanyava 0-2 gràcies a les dianes de Cristian Herrera i Moussima. Als cinquanta segons de la represa, Pol Calvet va signar el tercer, i Mamadou i David Babunski van tancar la golejada i una temporada rodona que ha estat marcada per la consecució del títol de Lliga a sis jornades per al final.

DIVISIÓ D’HONOR INFANTIL
UD At. Gramenet Milan, 1 – FC Barcelona A, 5
18-04-09_ALEVIN_B_CAMPEON_06.jpgDavant un equip que es jugava la permanència, els d’Andrés Carrasco van haver de superar el plantejament defensiu del rival. Però dos gols de Jon Toral i un hat-trick de Jean Marie Dongou van permetre als blaugranes acabar la competició regular amb una nova golejada. L’Infantil A del Barça, després de guanyar la Lliga, lluitarà per la Copa Catalunya.

LLIGA PREFERENT INFANTIL
FC Barcelona B, 5 – FC Santboià, 0
Contra el tercer classificat i per tancar el campionat que van guanyar fa setmanes, el conjunt dirigit per Albert Puig va haver de treballar per vèncer. Malgrat tot, els blaugranes van marxar al descans amb un avantatge de quatre gols. Els autors de les dianes del Barça van ser Marc Gual, Adama, Kaptoum, James i Agustí. La setmana vinent, l’Infantil B participarà en un torneig de Viella.

DIVISIÓ D’HONOR ALEVÍ
CD Sant Gabriel, 1 – FC Barcelona A, 1
Abans de començar a disputar la Copa Catalunya, els nois de Sergi Milà, campions de la Lliga, van tancar la temporada a la Divisió d’Honor amb un empat contra un rival que necessitava puntuar per salvar la categoria. En la primera meitat, Carlos Martínez va avançar els blaugranes i va marcar per segona jornada consecutiva. Però a l’última jugada del matx, el Sant Gabriel va aconseguir el gol de l’empat.

LLIGA PREFERENT ALEVÍ
FC Barcelona B, 4 – CF Cubelles, 0
Final de temporada amb victòria. Els nois de Jordi Font van guanyar un conjunt que, malgrat ocupar la zona baixa, va oposar resistència i va gaudir d’alguna ocasió per avançar-se al marcador. Però amb el pas dels minuts, els blaugranes van guanyar el terreny al rival. Ayoub, fruit d’una jugada personal, va obrir la llauna al minut 10. Javi Puado va establir el 2-0 en aprofitar un refús del porter del Cubelles i Ayoub abans del descans va signar el 3-0 en una acció de 'frivolité'. Ja en el tram final del matx, Johan va enganxar un centre dins l’àrea per convertir-lo en el definitiu 4-0. Amb aquest triomf el Barça acaba la Lliga en segona posició.
Partits dels equips benjamins i femenins
LLIGA F7 PREFERENT BENJAMÍ
FC Barcelona A, 5 – CE Sant Gabriel, 1
Els nois de Xavier Ferrando van acabar la temporada amb una àmplia victòria i en segon lloc a la classificació per darrere de l’Espanyol, el campió. En la darrera jornada i en un matx dominat de principi a fi, Oriol Busquets amb un hat-trick, Óscar i Joan Castells van ser els autors dels gols blaugrana. Els amistosos i els tornejos ocuparan ara els caps de setmana del Benjamí A.

CF Vilanova Geltrú, 6 – FC Barcelona B, 2
Darrer partit de Lliga dels nois de Xavi Franquesa i Carles López, que no van poder acabar la competició amb victòria. Contra el Vilanova, molt més físic, els blaugranes no van estar encertats i el rival necessitava la victòria per conservar la categoria. El Barça va marxar al descans amb un 3-0 advers i només els gols de Miguel (2) en la segona meitat van apropar el Benjamí B al rival. Amb el resultat final (6-2), el Barça acaba la temporada en vuitena posició després de completar una campanya on l’objectiu principal ha estat la formació dels seus jugadors.

PREBENJAMÍ
Catalònia UB, 3 – FC Barcelona, 6
A dues jornades per al final de la Lliga, el conjunt dirigit per Jordi Puig i Cristian Catena va haver de remuntar un gol en contra per aconseguir els tres punts. Les dianes de Guille Amor (2), Adri Altimira (2), Iván Torreblanca i Manel Rebollo van permetre al FC Barcelona obtenir el triomf.

LLIGA NACIONAL FEMENÍ
Girona FC, 1 – FC Barcelona B, 0
En l’últim partit de competició oficial, l’equip dirigit per Joaquim Querol va patir una dolorosa derrota per la mínima. En un matx travat, Lilo va gaudir de les ocasions més clares per avançar el Barça al marcador, però el desencert blaugrana va impedir a les visitants obrir la llauna. I en l’únic xut del Girona en la segona meitat, les locals van establir el definitiu 1-0. Un cop acabada la temporada, el Femení B, que ha acabat a la zona mitjana de la taula, disputarà diversos amistosos.

COPA CATALUNYA JUVENIL-CADET FEMENÍ
UE Cabanes, 2 – FC Barcelona, 12
El conjunt dirigit per Carlos Tregón i David Benito va deixar sentenciada la seva classificació per disputar la final de la Copa Catalunya. Davant un rival que no havia perdut cap partit a la seva Lliga, les blaugranes van ser molt superiors i el resultat n’és un viu reflex. Clàudia, Blanca, Maria Soriano, Paula, Cris, Zaira i Carla Rallo van ser les autores de l’àmplia golejada del Juvenil-Cadet Femení del Barça.