Futbol Base

24.04.2009 18:38

Dos reptes més per al Juvenil A

Jaume Marcet

Després de conquerir la Lliga, el Juvenil A treballa per aconseguir la Copa de Campions i la Copa del Rei. Els d’Àlex García s’enfrontaran a la primera fase de la Copa de Campions al Tenerife i l’Athletic Club.

Un cop assolit l’objectiu principal de la temporada, guanyar la Lliga regular, el Juvenil A afronta amb il•lusió el repte de guanyar dos títols més per signar una temporada històrica.

Primer títol en joc

web01.jpgEntre el 4 i el 10 de maig es viurà a Almuñécar (Granada) la Copa de campions Juvenil. Aquest títol el disputen els campions dels set grups de la Divisió d’Honor Juvenil de tot l’Estat. El Barça comparteix grup amb el Tenerife i l’Athletic Club, mentre que a l’altre grup lluitaran per classificar-se per a la final Vila-real, Celta, Sevilla i Atlètic de Madrid. Els dos primers disputaran la final el 10 de maig a l’Estadi Municipal Francisco Bonet. Els d’Àlex García debutaran el 4 de maig contra el Tenerife. Si guanyen contra els illencs, jugarien contra l’Athletic el dia 8. En cas de derrota en el primer partit, el duel contra els bascos seria dos dies abans.

Segona competició

Aquest dilluns se sortejaran els vuitens de final de la Copa del Rei Juvenil. Aquest torneig és molt més llarg i per guanyar-lo s’han de disputar set partits. Les tres primeres eliminatòries són a doble partit. El Barça va perdre la temporada passada la final contra el Sevilla (2-0), però en tota la seva història (des de l’any 1951) ha guanyat aquest títol en setze ocasions.
Un precedent de triplet
La temporada 2004/05 el Juvenil A blaugrana que dirigia Juan Carlos Pérez ‘Rojo’ va ser campió de la Lliga, Copa de Campions i Copa del Rei. És l’única vegada que un equip del Barça aconsegueix el triplet des que la temporada 1995/96 es va instaurar la Copa de Campions. Un dels jugadors destacats d’aquella generació era l’actual jugador del primer equip Pedro Rodríguez. Aquesta temporada els nois d’Àlex García lluitaran per repetir el triplet.