Els cadets, els estudiants més aplicats

El triomf del Cadet A al camp de l’Espanyol i la consecució matemàtica del títol de Lliga del Cadet B van ser les principals alegries del cap de setmana pel que fa al planter blaugrana.

DIVISIÓ D’HONOR CADET
RCD Espanyol, 0 – FC Barcelona A, 1
Triomf vital per als interessos del conjunt dirigit per Víctor Sánchez. El gol de Patri a l’inici del segon temps i les intervencions de Jesús Unzúe sota pals van donar els tres punts al Barça. El matx pimya_CA.jpgva ser d’anada i tornada per a ambdós equips, que s’hi jugaven molt. L’Espanyol, el líder, tenia quatre punts d’avantatge sobre els blaugranes, segons a la classificació. Una derrota dels visitants podia acabar amb les seves aspiracions al títol, però la treballada victòria contra els blanc-i-blaus els situa amb més força, si és possible, en la lluita pel campionat. A falta de set jornades per al final, el Barça, a un punt del líder, no pot fallar i ha d’esperar una punxada de l’Espanyol si vol aconseguir el seu objectiu.

LLIGA PREFERENT CADET
FC Barcelona B, 6 – Atlètic Vilafranca, 0
El Cadet B es va desfer de l’Atlètic Vilafranca per un contundent 6 a 0 a la Ciutat Esportiva i es va proclamar campió de Lliga gràcies a la derrota del Gavà. Els de Fran Sánchez van controlar el partit en tot moment i no van donar opcions a un rival que amb prou feines va disposar d’ocasions de gol. Cristian Herrera, autor de dos gols, Pol Roigé, Roberto Alarcón, David Babunsky i Ebwelle van ser els golejadors del partit. Després de la victòria contra l’Atlètic Vilafranca, el Barça necessitava que el Gavà, segon classificat, no guanyés el seu partit contra el Tortosa. Finalment, el 0 a 1 dels de l’Ebre davant el Gavà va servir el títol de Lliga al FC Barcelona sis jornades abans del final del campionat.

LLIGA PREFERENT INFANTIL
FC Barcelona B, 1 – Barri Santes Creus, 0
Victòria per la mínima dels jugadors d’Albert Puig davant del cinquè classificat, el Barri Santes Creus. En un partit complicat on el rival va plantejar un esquema ultradefensiu, els blaugranes només van poder superar la xarxa rival en una ocasió i a les acaballes del primer temps. Va ser Saavedra qui, de refús i després d’una magnífica jugada de Sebas, estava en el lloc ideal i en el moment oportú per empènyer l’esfèrica al fons de la xarxa. Amb l’un a zero en el marcador, els culers van intentar una vegada i una altra trencar la defensa rival, però no hi va haver premi. Al final, victòria ajustada i tres punts que consoliden l’Infantil B al capdamunt de la taula amb seixanta-cinc punts a set jornades del final del campionat.

LLIGA PREFERENT ALEVÍ
Tortosa, 1 – FC Barcelona B, 1
ALEVIN_A_10.jpgL’Aleví B només va poder treure un empat a u del camp del Tortosa tot i jugar un gran partit. El matx va estar dominat pels blaugranes des del primer minut, i amb només un quart d’hora de joc, el migcampista Antonio obria el marcador per als culers. A més, durant aquest primer temps, els jugadors de Jordi Font van tenir la possessió de l’esfèrica controlada, fet que va permetre als barcelonins disposar de dues ocasions clares de gol. A la represa, els blaugranes encara van mostrar un millor joc i van estavellar una pilota al pal, que, d’haver entrat, els hauria donat la tranquil•litat en el marcador. Els tortosins, però, no van abaixar els braços i van continuar atacant fins que l’àrbitre va xiular un penal molt dubtós en contra dels interessos culers que va permetre als locals salvar un punt.

LLIGA PREFERENT BENJAMÍ
Badalona, 1 – FC Barcelona A, 5
El Barça va guanyar en el seu desplaçament a Badalona per un clar 1 a 5. El conjunt de Xavier Ferrando va realitzar un molt bon partit. Òscar va obrir la llauna al minut 9 per als blaugranes després d’una bona jugada per la banda. Sergi i Ignasi van marcar dues dianes més abans d’arribar al descans. A la represa, Òscar i Ignasi van establir el 0 a 5 al marcador i sentenciaven el partit. El Badalona va marcar el gol de l’honor en la part final del matx.

FC Barcelona B, 3 – UE Castelldefels A, 4
Dolorosa derrota a casa del Benjamí B en un partit en què la sort no va jugar a favor dels blaugranes. Els de Xavier Franquesa van desplegar un bon futbol en un matx molt disputat pels dos conjunts. Després d’una discreta primera part, el partit va embogir a la represa amb constants arribades a porteria per part dels dos equips. Els gols culers van sortir de les botes de Juanito, Mamadou i de Joan Gual. Al final, però, el quatre gols encaixats van sentenciar un resultat injust per als blaugranes, que, amb un bon joc, mereixien més.

SEGONA DIVISIÓ BENJAMÍ
FC Barcelona, 7 – Vila Olímpica, 1
Prebenjamx.jpgVictòria amb golejada espectacular dels jugadors de Jordi Puig. Els blaugranes van firmar una primera part amb la millor exhibició futbolística d’aquesta temporada. I és que els culers van marcar 6 dianes durant el primer període, tres de les quals van sortir de les botes de Guillermo Amor. Van tancar la golejada en aquest primer temps tres gols més, dos d’Adrià Altamira i un de Mika. En la represa, el matx es va equilibrar, però els barcelonins van disposar de bones ocasions per augmentar la renda de gols. En són bona mostra tres xuts al pal dels blaugranes i el gol de Víctor, que tancava un festival de gols del Prebenjamí.
Dos partits al futbol base femení
LLIGA NACIONAL FEMENÍ
FC Barcelona B, 2 - L’Estartit, 2
L’equip de Joaquim Querol va empatar a dos en el seu compromís davant L’Estartit. En un partit força igualat, les blaugranes van gaudir de moltes ocasions per marcar en la primera meitat, però no van tenir encert en els xuts a porteria. L’Estartit va obrir el marcador amb un xut creuat, però al cap dels 7 minuts va arribar la rèplica del Barça i Bobó va empatar el partit. A la segona meitat, Guti va avançar les blaugranes en transformar una falta, però a deu minuts per al final, una pèrdua de l’esfèrica al centre del camp va propiciar el definitiu empat a dos.

LLIGA INFANTIL-FUTBOL 7- FEMENÍ
FCB Infantil-Aleví 8 - Sant Gabriel 'C' 0
Partit molt assequible, però amb bon futbol. Aquests adjectius són els que ha utilitzat l’entrenador Jordi Ventura per referir-se al partit del seu equip. La superioritat del Barça ha fet que ja a la primera part portessin 3 gols d’avantatge. L’actitud positiva i el bon treball de les noies ha fet augmentar el marcador fins als 8 gols. Les golejadores han estat Judit Ferrari (5), Marta Garriga (2) i Zoraida (1).