FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base

27.01.2009 15:47

Una eina per millorar la tècnica

Jaume Marcet


L’FCB Escola de Tecnificació és una fórmula de treball que té com a objectiu el perfeccionament i la millora del gest tècnic de cada jugador. Aquesta iniciativa està adreçada als nois i noies d’entre 6 i 14 anys.


Consisteix en una sessió setmanal de 90 minuts amb què es busca perfeccionar i millorar la tècnica del jugador.

Oportunitat per millorar tècnicament

L’FCB Escola de Tecnificació està dirigida a nois i noies d’entre 6 i 14 anys que vulguin millorar les seves aptituds futbolístiques. No cal que formin part d’un equip que competeixi durant el cap de setmana, però tampoc és un impediment.

Seus a tot Catalunya

QM3D0249.jpgPer tal d’arribar al màxim nombre d’alumnes interessats l’FCB Escola de Tecnificació s’ha descentralitzat i des del gener del 2007 s’han obert seus arreu del territori català per tal de satisfer la demanda creixent i donar la possibilitat a nens i nenes de tot el país de formar part d’un projecte esportiu comú. L’FCB Escola de Tecnificació va iniciar-se el curs 2004/05 únicament a Barcelona. El gener del 2007 es va optar per descentralitzar-ho i en aquests moments funcionen deu seus més a Catalunya i una a Saragossa.

Horaris

Els dilluns a les 18.30 hores és l’horari estàndard en què es treballa en la majoria de seus. A Barcelona el dia fixat per l’FCB Escola de Tecnificació és divendres amb dos torns (17.30 h-20.30 h.) A Pals el dia escollit és el dimecres a les 18.30 h.

Objectius per aconseguir

Els objectius tècnics que es treballen en grups reduïts d’un màxim de nou jugadors ubicats en funció del seu nivell són els següents:

QM3D0195.jpg- Dominar l’execució dels gestos tècnics bàsics del futbol (la conducció, el control, la passada, el regat i el xut).
- Conèixer els gestos tècnics secundaris (el joc aeri, la definició a porteria, l’habilitat, la centrada, la rematada i l’entrada defensiva).
- Aplicar els diferents gestos tècnics al joc real en funció de cada situació.
- Automatitzar patrons motrius per respondre a determinades situacions tàctiques.

Aquestes són les diferents seus de l’FCB Escola de Tecnificació:

Barcelona (el Barcelonès)
Amposta (el Montsià)
Argentona (el Maresme)
Casp (Aragó)
les Borges Blanques (les Garrigues)
Manresa (el Bages)
Tàrrega (l’Urgell)
Saragossa (Aragó)
Ascó (la Ribera d’Ebre)
la Floresta (el Tarragonès)
Pals (el Baix Empordà)
Sils (la Selva)
Una eina per millorar la tècnica

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


La visió de Julio Alberto
Julio Alberto Moreno és un dels millors laterals esquerres de la història del Barça. Entre altres títols va guanyar una Lliga (84-85), una Recopa (88-89) i tres Copes del Rei (82-83, 87-88 i 89-90) durant els seus anys com a jugador del Barça (1982-91). Ara és el director esportiu de l’FCB Escola i analitza així per www.fcbarcelona.cat la utilitat d’aquesta fórmula de treball:

“El Barça no vol entrar en conflicte amb cap club, el que volem amb aquests centres de tecnificació és ajudar i col•laborar, volem ser un club col•laborador.

Sabem que l’hora i mitja que oferim als nens i nenes que s’apunten a l’FCBEscola de Tecnificació els ajuda molt a competir després els caps de setmana amb els seus equips.

Milloren molt en tots els aspectes tècnics. Milloren els xuts, les passades, en tasques ofensives i defensives.

A més, tot i que hi ha un alt nivell d’exigència, ens adaptem a les característiques de cada noi, el futbolista es fa a poc a poc i encara que no tots podran arribar lluny molts sí que ho poden aconseguir.

Però al marge dels aspectes més futbolístics, el que comprovo cada dia és la bona acollida que té aquesta iniciativa entre les famíles. Molts pares em comenten que els seus fills estan més contents, col•laboradors i atents. Considero que el futbol és una gran eina per a l’ensenyament i educació integral, el noi creix compartint i fent seus valors molt interessants”.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana