FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base

13.01.2009 17:11

Un planter de luxe

Jaume Marcet


La presència de Messi, Xavi i Andrés Iniesta entre els deu millors jugadors del món evidencia el bon moment del futbol base del club. Els tècnics confien que, en un futur proper, augmenti encara més el nombre de jugadors dels equips inferiors al prim


No fa tants anys que Xavi, Messi o Andrés Iniesta marcaven gols i es formaven com a jugadors i persones als equips inferiors del Barça.

Llavors ja mostraven un talent i una humilitat de cracs, i ara són l’orgull de la família d’un futbol base blaugrana que no es cansa de rebre alegries.

La visió de Benaiges

bENAIGES.jpgUn dels tècnics que millor coneix Leo Messi és Albert Benaiges.

L’actual coordinador de les categories inferiors del FC Barcelona va dirigir l’argentí la temporada 2001/02 quan era l’entrenador del Cadet B.

Benaiges reconeix en declaracions a Barça TV que Cristiano Ronaldo és “un gran jugador i un futbolista que ha fet mèrits per ser el millor, però a mi m’hauria agradat que el guanyador fos Messi, per mi el més desequilibrant, o Xavi”.

Perquè l’any vinent Leo es consagri com el millor del planeta Benaiges considera clau que l’equip pugui guanyar la Lliga o la Lliga de Campions.

L’estat del futbol base

qm3d5331.jpgHi ha moltes dades que reafirmen l’excel•lent salut del planter blaugrana. Benaiges en destaca algunes: “L’equip campió de l’Eurocopa comptava amb set jugadors del planter blaugrana, al primer equip del Barça n’hi ha onze, tenim 51 jugadors amb fitxa professional que han sortit de la casa”. Tot plegat detalls que indiquen que “s’estan fent bé les coses, és la feina de molta gent que ara es fa evident”, explica un satisfet Albert Benaiges.
Celebració de Xavi després de marcar un gol quan jugava amb el Barça B.
Celebració de Xavi després de marcar un gol quan jugava amb el Barça B.
Més jugadors per al futur
En un futur a mitjà termini els tècnics del futbol base del Barça esperen que la capacitat del planter blaugrana sigui encara més profitosa per al primer equip. “En poc temps podem arribar al nivell històric del Barça de les Cinc Copes, on el 80% de l’equip era de casa. Jo crec que aconseguirem en pocs anys que tres quartes parts de la plantilla estigui formada per jugadors formats aquí”, preveu Albert Benaiges.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana