Futbol Base-Barça Atlètic

11.01.2009 15:55

El filial, amb dues cares, guanya patint (3-2)

Jordi Clos

El Barça Atlètic ha iniciat la segona volta amb una soferta victòria contra el Santa Eulària gràcies als gols de Maric i Pedro (2). Els de Luis Enrique han sumat l’onzè partit consecutiu invicte i continuen prop del play-off d’ascens.

El Barça Atlètic ha aconseguit ampliar la ratxa d’imbatibilitat (11 partits) amb una victòria en el primer partit de la segona volta. Els de Luis Enrique –absent per una gastroenteritis- han ofert la seva millor cara i la pitjor. La més vistosa, en els 76 minuts inicials, en els que han generat moltes ocasions i han marcat tres gols. Un últim quart d’hora de relaxació ha estat a punt de costar tres punts que acosten encara més el filial a les posicions capdavanteres.

Repartiment de cops

fcb-santa_eularia_x6x.jpgD’entrada, el Barça Atlètic semblava contagiat del fred de la Ciutat Comtal i ha cedit les dues primeres ocasions al rival. Al minut 1, Heredia ha fet lluir Rubén Miño amb un xut des de l’àrea petita i el córner posterior ha acabat amb una altra rematada que ha sortit ajustadíssima al pal. El filial ha respost amb una vaselina de Víctor Vázquez al travesser, però el Santa Eulària arribava amb facilitat a l’àrea blaugrana i Miño ha tornat a ser providencial al minut 14, en desviar un xut creuat.

La millor versió culer

fcb-santa_eularia_x8x.jpgDesprés de l’intercanvi de cops inicial, el conjunt barcelonista, que presentava una alineació molt ofensiva, s’ha fet amb el control de joc i ha monopolitzat les oportunitats. Maric (min 26) i Pedro (min 30) han donat dos avisos seriosos a la mitja hora. Ells serien els protagonistes dels dos primers gols. El primer ha arribat al minut 34, quan la defensa balear ha intentat fer el fora de joc en un llançament de falta lateral amb tanta poca traça que ha deixat Botía i Maric sols davant del porter en posició correcta. El central ha assistit al serbi perquè marqués a porta buida. A continuació, Pedro ha aprofitat un rebuig del pal en un altra xut de Vázquez per anotar el segon (min 40).

Genialitat de Pedro

fcb-santa_eularia_x9x.jpgEl filial, liderat per un excels Tiago al centre del camp, jugava amb confiança i s’agradava. El tercer gol n’és un exemple. Al minut 59, Pedro ha deixat assegut un defensa amb un retall preciós i ha introduït la pilota al fons de la xarxa amb un toc subtil per sobre del porter. Feia la impressió que el partit estava sentenciat, i més quan Maric ha estat a punt d’aconseguir el 4-0 en rematar fora per molt poc una exquisida centrada de Tiago.

Patiment final

Però, com diu el tòpic, els partits duren 90 minuts i el Santa Eulària n’ha aprofitat dos en els que el Barça Atlètic s’ha desconcentrat per escurçar distàncies. Entre el 76 i el 77, Heredia i Toni Ramírez han aprofitat dues imprecisions per fer pujar un amenaçador 3-2 al marcador. S’obria un altre panorama, amb els illencs a l’atac en busca de l’empat i els catalans tancats per conservar el mínim avantatge. No sense patiments, els joves blaugrana ho han aconseguit.

La fitxa
BARÇA ATLÈTIC, 3
SANTA EULÀRIA, 2

Barça Atlètic: Miño, Abraham, Joni, Verdés, Botía, Rueda, Pedro, Thiago, Maric, Vázquez i Jeffren. També han jugat Longás, Gai i Nolito.

Santa Eulària: Pociello, Manolo, Berto, Buti, Guirado, Heredia, Fofi, Neftali, Tino, Ondina i Gavilàn. També Raúl, Fonsi i Toni Ramírez.

Gols: 1-0 Maric (min 34); 2-0 Pedro (min 40); 3-0 Pedro (min 59); 3-1 Heredia (min 76); Toni Ramirez (min 77).

Àrbitre: Daniel Trujillo Suárez.