FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base-Barça B

24.12.2007 14:08

Aposta prudent pels més joves

Jaume Marcet


Guardiola confia en el talent de les joves promeses del planter però, tot i que contra l’Europa va alinear fins a 5 jugadors en edat juvenil amb el filial, demana paciència.


L’ascensió al primer equip de Messi, Giovani i Bojan als últims anys ha obert un camí per als joves del futbol base blaugrana, però Guardiola alerta sobre el perill de pensar que aquests casos s’han de convertir en norma.

Pas a pas

Pep Guardiola qualifica "d’excepció" que un jugador del planter debuti amb el primer equip amb 17 anys (com en el cas de Bojan) i és per aixó que vol protegir els jugadors juvenils que estan entre barsab-europa_x2x.jpgl’equip d’Alex Garcia (Divisió honor Juvenil) i el Barça B (Tercera Divisió).

L’entrenador del Barça B assegura que “els joves han de créixer; ells saben que comptem amb ells, però amb 16 i 17 anys encara necessiten dos o tres anys més de formació, per jugar i guanyar experiència, rebre moltes faltes i fer-se futbolistes”.

Oportunitat per les promeses

El de Santpedor no dubta en donar l’oportunitat de jugar amb el filial a jugadors que, per edat, podrien jugar en categories inferiors però no vol carregar-los d’excessiva pressió. Contra l’Europa (4-2), els jugadors Bolaños, Gai i Iago Falqué van ser titulars i Thiago va participar en l’última mitja hora del partit. Gai i Iago van marcar un gol cadascún mentre que Thiago va lluir-se amb dues passades de gol.

Limitacions normatives

Tots ells formaven part en l’inici de la temporada de la plantilla del Juvenil A. Oier Olazábal, de 17 anys, que va ser fitxat per jugar directament amb el Barça B, és el cinquè juvenil en participar en aquest últim compromís. La normativa federativa obliga, però, a alinear només quatre juvenils al mateix temps. Guardiola va haver de substituir Bolaños per fer jugar Thiago; en cas contrari haguessin coincidit cinc jugadors d’aquesta categoria, un fet que no està permès a la Tercera Divisió.
Aposta prudent pels més joves
Debut de Iago
L’últim jugador juvenil en debutar a Tercera Divisió ha estat Iago Falqué. El subcampió del món sub-17 també s’entrena amb el filial, però fins ara sempre havia anat convocat amb el Juvenil A. Guardiola va explicar en la roda de premsa posterior al partit contra l’Europa que “ amb les lesions dels extrems Pedrito i Jeffren l’hem fet jugar a la banda quan Iago és un mitjapunta. Aquest és un jugador amb gol i que sempre ha tingut una gran responsabilitat en els equips inferiors en els que ha jugat”.

Iago Falqué es va mostrar molt satisfet per poder debutar a la Tercera Divisió. El gallec va qualificar aquest moment de “debut perfecte: he jugat de titular, he marcat i hem guanyat, que és el més important”. Iago juga al FC Barcelona des de l’any 2000 quan va debutar amb l’aleví A que llavors dirigia Sergio Lobera.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana