Futbol Base

22.12.2007 19:05

Gran remuntada del Barça B (4-2)

Marc Guillén

El FC Barcelona ha remuntat dues vegades un marcador en contra, amb gols de Iago, Xavi Torres, Gai i Guerra. Pep Guardiola ha alineat 4 juvenils que han tingut un paper molt destacat.

El Barça B ha demostrat caràcter per guanyar un partit que se’ls havia complicat des del principi. Tot i tenir fins a 7 baixes de jugadors importants de l’equip, l’equip de Pep Guardiola ha tirat el partit endavant amb 4 juvenils i segueix imbatut al Miniestadi.

Un penal no xiulat en un primer temps igualat

L’Europa ha fet un plantejament valent i ha sortit a jugar de tu a tu al Barça B. El filial blaugrana ha tingut més possessió de pilota que els visitants, però li costava trobar la manera d’arribar a la porteria rival.

barsab-europa_x3x.jpgAl minut 2 del primer temps, l’Europa ha fet un penal clar a Emilio Guerra. El davanter centre blaugrana s’ha quedat sol dins l’àrea i, quan anava a xutar en una posició òptima, ha rebut una puntada al peu de recolzament que l’àrbitre no ha vist.

Després d’aquesta jugada polèmica i un xut llunyà de l’Europa, una gran centrada d’Enric Pi l’ha empalmat Albert per fer el 0-1. Amb aquesta jugada tan precisa l’Europa s’ha avançat al minut 19.

A poc a poc el Barça B ha anat reaccionant amb dos juvenils especialment actius en atac. Gai Assulin ha tornat a demostrar la seva capacitat per regatejar i ha provocat una falta a prop de la frontal que Victor Sánchez ha estat a punt de marcar. Pel que fa a Iago Falqué, ha debutat i ha marcat el gol de l’empat. Gràcies a la pressió de Guerra, Iago s’ha trobat una pilota morta a la frontal que ha rematat perfectament al minut 36.

Remuntada final

Al minut 5 del segon temps, l’Europa s’ha tornat a avançar en el marcador. Benja ha fet un xut tímid des de dins l’àrea petita que semblava que Oier podria rebutjar, però finalment ha entrat a porteria.

barsab-europa_x6x.jpgAmb el marcador en contra, el Barça B ha tret el caràcter i s’ha llançat a l’atac. Després d’alguna aproximació perillosa, Xavi Torres ha rematat perfectament un córner per fer el 2-2 al minut 68. Després del gol, Moreno ha estat expulsat per protestar un falta inexistent de Torres.

Amb l’entrada de Thiago, l’atac blaugrana s’ha dinamitzat i ha guanyat un jugador amb una visió de joc espectacular. Ha fet una passada a Gai sense mirar perquè l’extrem culminés la remuntada amb un xut al primer pal. Els dos jugadors de 16 anys han aportat imaginació i qualitat a l’atac.

Amb el gol de Gai, l’Europa ha abaixat els braços i, poc després, s’ha enfonsat amb l’expulsió del seu porter. Asier s’ha endut Guerra quan aquest marxava sol cap a la porteria. Amb 9 jugadors, l’Europa ha rebut el 4-2 definitiu. Thiago ha fet una altra passada genial per a Gai. El xut de l’israelià l’ha rebutjat Adri, però Guerra ha recollit el rebuig per fer el seu novè gol de la temporada.

La fitxa del partit
FC Barcelona B: Oier, Córcoles, Bolaños (Thiago), Victor Sánchez, Xavi Torres, Abraham (Valiente), Toribio, Busquets, Gai, Guerra i Iago (Eneko).
CE Europa: Asier, Àlex, Amantini, Moreno, Roger, Albert, Fernando, Gatell (Boris), Rojals (Adri), Benja i Enric Pi.
Gols: 0-1, Albert (19”); 1-1, Víctor Vázquez (36”); 1-2, Benja (50”); 2-2, Xavi Torres (68”); 3-2, Gai (73”) i 4-2, Guerra (84”).