Futbol Base

16.12.2007 16:56

Cop d’efecte del Barça B al Narcís Sala (0-1)

Jaume Monés

Amb encert, disciplina i intensitat, el 'B' ha esgarrapat tres punts d’or davant el líder al Narcís Sala. L’encert de Guerra posava fi a una ratxa de 8 partits en què el Sant Andreu no encaixava cap gol. La nota negativa, la nova lesió d'Urbano.

El derbi barceloní ha reunit més de 6.000 espectadors al Narcís Sala en un partit jugat amb molt de respecte mutu des de l’inici. L’equip blaugrana –amb Tito Vilanova dirigint a la banqueta i Pep Guardiola a la graderia complint el partit de sanció- ha sortit amb les idees més clares. Jeffren, amb una bona acció individual pel centre, ha disposat de la primera oportunitat als set minuts. Però l’autèntic catalitzador del joc ofensiu barcelonista ha estat Pedrito. Per les seves botes hi han passat les diverses ocasions del primer temps, com ara un remat del mateix extrem que ha sortit fregant el travesser al minut 28 i un llançament bombejat de falta des de 30 metres que Aurreko, una mica avançat, ha salvat in extremis per evitar el 0-1.

Decisiu gol del pitxitxi Guerra

El Sant Andreu no es trobava còmode i, al marge de pilotes bombejades a l’àrea –sempre ben resoltes per una defensa barcelonista impecable-, el seu primer remat amb cara i ulls ha arribat al 36, amb una gran triangulació al primer toc per la banda dreta que Lanzarote ha rematat fora a escassos centímetres de la porta d’Oier. Però els visitants he replicat amb encert: quarta falta que botava Pedrito prop de la frontal, assistència de Botia amb el cap al punt de penal per a Guerra que, desmarcat, ha xutat a porta i ha enviat la pilota al fons de la porteria després que un defensa local la desviés lleugerament.

Duresa i poc futbol

Els darrers minuts del primer temps s’han caracteritzat pel joc dur i per l’escassetat d’ocasions. L’equip de Natxo González ha començat a dominar i a apropar-se a la porteria visitant, tot i que de manera infructuosa. El joc aeri –punt fort dels andreuencs i feble dels blaugranes- no ha tingut efecte per al conjunt quadribarrat abans d’arribar al descans.

Control al segon temps

A la represa semblava que el Barça B controlava el partit sense excessives angúnies fins als darrers cinc minuts. Ben replegats al darrere, els de Pep Guardiola i Tito Vilanova han sabut buscar el futbol vertical per intentar sorprendre al contracop. Abraham, aprofitant una passada en profunditat, ha intentat sorprendre Aurreko amb una vaselina al minut 7, però el llançament ha sortit alt. A mesura que passaven els minuts, el Sant Andreu s’ha mostrat cada cop més imprecís i espès en atac.

Patiment final amb premi

S’esperava un setge final dels quadribarrats, que ha arribat als darrers 4 minuts. Primer ha estat Lanzarote qui ha pogut marcar en una pilota dins l’àrea rebutjada per Oier, i un minut després, a la sortida d’un córner, un cop de cap de Jorge Recio al límit de l’àrea petita ha sortit per sobre del travesser quan el públic andreuenc ja començava a cantar el gol de l’empat. Un final de nervis que ha tingut premi: el triomf d’un Barça B que no guanyava fora des del 21 d’octubre i que se situa ara a tres punts del líder desbancant el Reus del segon lloc de la taula.

Lesió al genoll de Sergio Urbano

La nota negativa del temps de descompte, a més de l’expulsió de Víctor Espasandín, arribava amb la lesió de Sergio Urbano. El migcampista, que ha substituït Jeffren a l’atac per la banda esquerra la darrera mitja hora, ha caigut en mala posició en una acció fortuïta i s’ha ressentit al mateix genoll on es va fer la lesió de la tríada l’any passat. El jugador ha estat embenat i dilluns els serveis mèdics del club en confirmaran l’abast real de la lesió.