Futbol Base-Barça B

30.09.2007 20:15

El millor Barça B remunta a Mataró (1-3)

Jaume Marcet/Roger Bogunyà

El Barça B ha donat la volta a un advers 1-0 amb un recital de bon joc i eficàcia a la segona meitat, per acabar imposant-se per 1-3. Vázquez (2) i Guerra han estat els autors dels gols de la remuntada.

Ha estat una victòria treballada. Més que res, per com estaven les coses per als de Pep Guardiola a la mitja part: 1-0 en contra i la sensació d'haver pogut finalitzar el primer temps amb un resultat molt més favorable, després de dos xuts al pal. És per aquest motiu que el triomf final per 1-3 a Mataró té un gust encara millor, ja que els blaugranes mai han abaixat els braços en la segona meitat, en la qual han ofert el millor futbol de la temporada. Dos gols de Vázquez i un de Guerra han permès la remuntada.

Resultat injust

El Mataró només ha necessitat 20 segons de partit per avançar-se en el marcador. Una ràpida jugada per la banda de Callicó l'ha rematat a gol Mourad. El Barça B veia com el matx s'iniciava amb un 1-0 inesperat. Però lluny de rendir-se, els blaugranes han anat a per totes en els minuts següents i, fruit d'aquesta insistència, Vázquez ha llançat una falta al travesser (min 11) i Xavi Torres ha xutat al pal (min 18). La sort, però, estava del costat local.

Els de Guardiola, tot i la poca col·laboració dels pals, han gaudit de la possessió de la pilota i no han deixat que el Mataró tornès a apropar-se amb perill a la porteria d'Oier. A la mitja part, un 1-0 que no reflectia allò vist sobre el terreny de joc.

Reacció visitant

A la represa, el Barça B ha continuat practicant el seu joc de futbol de toc i de control, estil que l'ha permès donar la volta al partit en tan sols 20 minuts. Per començar, els visitants han tornat amb la mateixa moneda el gol inicial del Mataró, quan en la primera jugada del segon temps Vázquez ha batut al porter amb un tir ras i col·locat.

Únicament deu minuts més tard, amb el Barça realitzant el millor futbol de la temporada, ha arribat l'1-2, obra de Guerra, que ha pentinat cap enrere una bona centrada de Rueda, superant per dalt el porter local. Els de Guardiola es posaven, d'una vegada per totes, per davant. Era un resultat just, tot i que insuficient. Els blaugranes, ambiciosos i amb moltes ganes, han anat a pel tercer, que ha arribat en el minut 70 gràcies a una excel·lent boleia de Vázquez des de la frontal. L'equip fregava la perfecció.

El Mataró, rendit davant la superioritat visitant, ha intentat reduïr diferències en els minuts finals, sense cap èxit. El Barça aconsegueix amb aquest 1-3 el seu primer triomf com a visitant en aquesta lliga i suma ja deu punts.

LA FITXA
Mataró, 1
Barça B, 3

Mataró: Sergi, Xavi, Víctor, Geli, Tikko, Altuna, Juanje, Uri (Álex, min 72), Callicó (Marc Esteban, min 80), Parés i Mourad.

Barça B: Oier, Víctor Sánchez, Valiente, Botía (Pedrito, min 45), Córcoles, Xavi Torres, Dimas, Abraham (Rueda, min 60), Vázquez (Fali, min 75), Guerra i Eneko.

Gols: 1-0, Mourad (min 1); 1-1, Vázquez (min 48); 1-2, Guerra (min 59); 1-3, Vázquez (min 70)

Àrbitre: Francesc Galán.