FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base-Barça B

24.09.2007 20:17

Guardiola relativitza el canvi de sistema

Jaume Marcet


Josep Guardiola no vol que el seu equip es limiti a jugar amb un únic sistema tàctic. En els quatre partits de lliga, el Barça B ha combinat el 4-3-3 amb el 3-4-3.


Al futbol base del Barça tots els equips es situen al terreny de joc amb l’esquema del primer equip (4-3-3). És una manera de garantir un trànsit natural al primer equip, ja que d'aquesta manera tots els jugadors es coneixen de memòria les funcions i posicions d’aquest dibuix tàctic.

Esquemes tàctics

El Barça B també manté l’esperit d’aquesta norma. El sistema de joc bàsic del filial és el 4-3-3, però des de la pretemporada el tècnic de Santpedor ha introduït variacions en aquest sistema inicial. Pep Guardiola ha provat ocasionalment el 4-4-2 però l’esquema que més vegades ha posat en joc és el 3-4-3. Un sistema de joc que va ser un icona del ‘Dream Team’ de Johan Cruyff . Tot i que WEB_02.jpgreconeix que és un factor a tenir en compte en el tarannà d’un equip, l’entrenador del Barça B relativitza la importància dels sistemes: “Hi ha un esquema inicial, però comença el partit i es mouen les peces, i s’han de moure en funció del nostre equip i del rival. A partir d’aquí la questió és jugar bé."

Tres o quatre defenses

El de Santpedor reconeix les diferències entre jugar amb l’esquema habitual de l’era Rijkaard (4-3-3) i fer-ho amb el sistema del ‘Dream Team’ (3-4-3), però explica que en realitat “jugar amb tres o quatre defenses és un matís, hi ha poca diferència i aquesta la marca la pilota”. De fet, per a Guardiola el control de la pilota és el que marca les diferències: “Quan domines la pilota, aquesta ordena l’equip, quan no la tens, la pilota et desordena”. Contra el Blanes, l’equip va començar el partit amb el 3-4-3 però al minut 60 Guardiola va tornar al 4-3-3, esquema amb el que l’equip va acabar el matx.


Guardiola relativitza el canvi de sistema
Paciència amb Guerra
Tot i que només ha marcat un gol en quatre partits i encara no ha rendit com s’esperava, Guardiola confia en el davanter Emilio Guerra: “És un jugador que gairebé no havia fet la pretemporada i, per tant, ha arribat justet. A més, està en ple procés d’adaptació a Barcelona i a l’equip”. L’entrenador del Barça B creu que Guerra “té unes qualitats collonodes, que ens donaran un gran rendiment”.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana