Futbol Base

16.09.2007 20:11

Massa càstig per a un filial lluitador (2-0)

Jaume Marcet / Jordi Clos

El FC Barcelona B ha perdut el primer partit de la temporada al camp del Manresa. Els de Guardiola han gaudit de bones ocasions, però el rival s’ha mostrat molt més efectiu.

Poca sort ha tingut el filial barcelonista en la seva visita al municipal de Manresa. Les dues parts han tingut un decorat similar, el Barça B ha començat tenint oportunitats, però un gol dels locals ha truncat la seva bona línia. Al final s’hi ha arribat amb 2-0 i amb els de Guardiola abocats a l’àrea d’un contrari que ha acabat amb deu homes.

Primer cop

El ‘B’ ha anat de més a menys en el primer temps. Ha avisat amb un parell de xuts de Marc Crosas (min 2 i 6) i un altre de Dimas (min 10). Poc a poc, però, s’ha anat contagiant del ritme lent que intentava imposar el Manresa. Així, els locals han aconseguit frenar les envestides inicials dels de Pep Guardiola i s’han trobat amb un gol, de Josep Maria Soler, en la que pràcticament ha estat la seva primera jugada trenada (min 29).

Intent de reacció blaugrana

El gol ha deixat bastant tocats els joves jugadors barcelonistes i el Manresa ho ha aprofitat per viure els seus millors minuts. El mateix Soler hauria pogut ampliar l’avantatge a continuació. Dues rematades perilloses en serveis de córner per part del Barça B just abans del descans han deixat clar que no donava el partit per perdut. I més encara quan a la represa Valiente (min 50) i Vázquez (min 52) han disposat de dues bones oportunitats.

Voler i no poder

La reacció blaugrana s’ha vist truncada amb una rematada de cap de Jacob al fons de la xarxa, en el minut 54, en la que pràcticament ha estat l’única opció del Manresa en tot el segon temps. Lluny de decaure, aquesta vegada el Barça B ha continuat insistint. El Manresa l’ha frenat com ha pogut i en el minut 68 s’ha quedat amb deu homes per l’expulsió de Sergi Solé. Amb superioritat numèrica, el conjunt que dirigeix Pep Guardiola hauria pogut retallar distàncies mitjançant Vázquez, Pedrito i Guerra, però el porter Moreno s’ha convertit en un mur infranquejable i ha fet possible la victòria final del Manresa.